Lars Nyre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lars Nyre
Lars Nyre - 2012.jpg
Født1969Rediger på Wikidata
BergenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse ProfessorRediger på Wikidata
Embete
Utdannet ved Universitetet i BergenRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Lars Nyre (født 1969[1]) er professor i medievitenskap ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Nyre er født i Bergen og oppvokst på Voss.[1]

I 2003 tok han doktorgraden på en avhandling om opplevelsen av radio- og musikklyd i Vesten fra 1870 fram til i vår tid.[1] I 2008 gav han ut boken Sound Media [2], delvis basert på doktoravhandlingen. Fra 2004 har Nyre vært forskningsleder av europeisk format, og etablerte blant annet forskningsnettverket DRACE[3], som forsker på det digitale radiolandskapet.

Et viktig område i Nyres arbeid er mediene sin endrede rolle og funksjon gjennom teknologisk utvikling, og hvordan demokratisk deltagelse kan opprettholdes i digitaliseringen av samfunnet. Han studerer samspillet mellom teknologi og samfunn, og har en bred tilnærming til dette som inkluderer teknologifilosofi, persepsjonsteori og mediedesign[4].

Nyre har arbeidet med vitenskapsteoretiske emner, og de senere årene har arbeidet hans dreid seg mot praktiske og empiriske tema. Han har utforsket mulighetene til å forene forskning og utvikling av ny medieteknologi. I 2005 utførte han det redaksjonelle eksperimentet Demostasjon ved Høgskulen i Volda. I 2008 utviklet han i samarbeid med informasjonsvitere og studenter Lokanytt, en GPS basert teknologi for å skape journalistikk med mobiltelefonen. I dag leder han TekLab[5], et akademisk nettverk for teknologiutvikling som er støttet av Universitetet i Bergen og lokalisert i Media City Bergen.

Nyre er lærebokforfatter og har blant annet samarbeidet med Linda Eide om radiojournalistikk.[6] Han er en kommentator til medieutviklingen i Norge og har vært fast kommentator i blant annet Bergens Tidende.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

En fullstendig liste over vitenskapelige publikasjoner under eksterne lenker.

Forfatter
Redaktør - bidragsyter


Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]