Lady Marions sommarflirt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lady Marions sommarflirt
Generell informasjon
FilmtypeStumfilm
Kortfilm
SjangerKomedie
Prod.landSvensk
Lengde18 min.
SpråkStum
(Svenske mellomtitler)
Bak kamera
RegiVictor Sjöström
ManusforfatterAlgot Sandberg
SjeffotografJulius Jaenzon
Foran kamera
Hovedrolle(r)Hilda Borgström
Richard Lund
Axel Ringvall
Victor Lundberg
Prod.selskapPhoenix – Svenska Biografteatern
Premiere3. september 1913
(Odéon, Stockholm, Sverige)
Eksterne lenker

Lady Marions sommerflirt er en kort svensk stumfilmkomedie fra 1913 i regi av Victor Sjöström. Manuset ble skrevet av Algot Sandberg.

Da filmen ble vist på kinoen Odéon i Stockholm ble den ledsaget av musikk arrangert av John Svensson, som også ledet orkesteret.

Verken filmen eller manuskriptet er bevart. Det finnes ingen opplysninger om den skulle ha blitt solgt utenlands.

Innspillingsfakta[rediger | rediger kilde]

Filmen ble spilt inn juli – august 1912 i Svenska Biografteaterns studio på Lidingö. Utendørsscenene ble tatt ved ett ikke-definert slott, muligens Tyresö.

Handling[rediger | rediger kilde]

Lord Handsome reiser inkognito for å lete etter en kvinne som elsker ham mer enn hans penger. Han kommer til et beryktet spøkelsesslott hvor den vakre Lady Marianne bor. Hun har nettopp invitert til en fest. Lady Marianne forkynner på festen at hun vil gi sin hånd til den som får bukt med spøkelset.

Den første som forsøker er grev Pärzon, som er kjent for sitt mot, men også for sine dårlige forretninger. Han bestemmer seg for å overnatte i spøkelsesrommet, men fylt av skrekk ruser han snart derifra. Lord Handsome vil nå forsøke lykken og avslører raskt at spøkelset er Lady Mariannes hovmester, som har agert spøkelse på oppdrag av henne.

Gjestene drar. Den eneste som blir igjen, er Lord Handsome. Han fant sin lykke i Lady Marianne.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Anmeldelser[rediger | rediger kilde]

I Nya Dagligt Allehanda skrev en anonym anmelder dette: «Et lystspill med favorittene Axel Ringvall, Victor Lundberg og Hilda Borgström i hovedrollene. Dette er jo aldeles uimotståelige fristelser». Svenska Dagbladets anmelder konstaterte at «Den trioen ser man alltid med glede». Anmelderen i Sydsvenska Dagbladet Snällposten skrev «Naturligvis kommer hele Malmö til å se den og at valuta fås for entréavgiften er sikkert».

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]