La Révolution surréaliste

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Omslaget til nr 8 av La Révolution surréaliste, desember 1926.

La Révolution surréaliste (Den surrealistiske revolusjonen) var et tidsskrift utgitt av surrealistene i Paris. Tolv nummer ble utgitt mellom 1924 og 1929.

Kort etter publiseringen av det første surrealistiske manifestet utga André Breton det første nummeret av La Révolution surréaliste 1. desember 1924.

Pierre Naville og Benjamin Péret var redaktører fra begynnelsen og de utformet tidsskriftet med et konservativt, vitenskapelig tidsskrift kalt La Nature som forbilde.[trenger referanse] Denne utformning var maksimal villedende og til surrealistenes fryd forårsaket La Révolution surréaliste gjentatte ganger skandale og var revolusjonært.[trenger referanse] Tidsskriftet var orientert mot litteratur, og de fleste sidene var fylt med tekst, men inneholdt også reproduksjoner av kunst, med verk av blant andre Giorgio de Chirico, Max Ernst, André Masson og Man Ray.

Tidsskriftet ble etterfulgt av Le Surréalisme au service de la révolution (1930-1933) og Minotaure (1933-1939) som hovedtalerør for surrealistgruppen i Paris.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]