Lø skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lø skole
LandNorge
KommuneSteinkjer
Beliggenhet
Kart
Lø skole
63°59′56″N 11°29′13″Ø

Lø skole er en kommunal barneskole i Steinkjer kommune med elever fra 1.–7. trinn. Skolen satser hardt på aldersblanding, nye læringsmetoder og fleksibel skoledag for elevene. Skolen er medlem i HEFRES, og har ordninger som gjør at elevene har tilbud om minimum én time fysisk fostring på skolen hver dag. Lø skoles adresse er Løsbergveien 85, 7712 Steinkjer.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1968 ble Bruheim, Mære og Vollan skolekretser slått sammen med Mære som skolested. Elever fra Lø- og Sørlia-området måtte derfor gå på skole på Mære, mens elever fra Figga ble overført til Steinkjer skolekrets. Etter noen år skjedde det imidlertid en utvikling av boligfeltene i Sørlia//Figga, Lerkehaug og Mære. Det ble bygget mange nye boliger og en nedsatt komité fant ut at det var behov for en ny barneskole (1.-7. klassetrinn). Først og fremst ble skolen bygget med tanke på elever fra Lø, Sørlia og Figga, men i et lengre perspektiv var det mulig at også elever fra Lerkehaug skulle være elever der. Lø skole ble dimensjonert for to parallellklasser pr. klassetrinn, og ble tatt i bruk høsten 1975. Totalkostnadene for bygging av skolen var kroner 5 803 458.

Priser skolen har vunnet[rediger | rediger kilde]

  • Lø skole ble bonusskole i 2002. Utdannings- og forskningsdepartementet kom med denne begrunnelsen: «Lø skole driver systematisk utviklingsarbeid og forsøk som har bidratt til å øke kvaliteten i skolen.»
  • Lø skole har en elevbedrift ved navn Snodig Snedig, som blant annet har vunnet flere priser på elevbedriftsmessen UngBiz.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]