Hopp til innhold

Kverneland Group

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kverneland Group
Org.formKubota
BransjeLandbruksmaskinindustri
Etablert1879
HovedkontorKlepp kommune
LandNorge
Grunnlegger(e)Ole Gabriel Gabrielsen Kverneland
Nettstedwww.kvernelandgroup.com
Kart
Kverneland Group
58°47′05″N 5°42′07″Ø
Kverneland 4-skjærs vendeplog
Kverneland Taarup slept skiveslåmaskin

Kverneland Group[1] er et internasjonalt selskap som utvikler, produserer og distribuerer landbruksredskaper, elektroniske løsninger og digitale tjenester til bondesamfunnet. Kverneland Group tilbyr en rekke jord- og såutstyr, fôr- og balleutstyr, spredning, sprøyting, elektroniske løsninger og digitale gårdstjenester for landbrukstraktorer og redskaper.

Selskapets historie

Kverneland Group ble etablert av Ole Gabriel Kverneland i 1879. Det ble et aksjeselskap i 1894 og var på 1920-tallet blitt Norges største leverandør av landbruksprodukter, spesielt innen ploger. Kverneland forble en familieeid virksomhet frem til selskapet ble notert på Oslo Børs i 1983. Siden midten av 1990-tallet har Kverneland Group ekspandert gjennom oppkjøp av andre produsenter av landbruksredskaper.

Merker kjøpt opp av Kverneland Group inkluderer Underhaug ballepakkere, Taarup Maskinfabrik skiveklippere og høyverktøy, Maletti rotorharver, Maschinenfabrik Accord såmaskiner, Dutch Greenland Group gjødselspredere og gressproduktmaskineri og RAU marksprøyter. I 2008 ble merkenavnene Taarup, Accord og RAU avviklet og erstattet av Kverneland-navnet i hele produktspekteret.

I 2010 dannet Kverneland Group et langsiktig joint venture med Gallignani s.p.a. med en ny serie rundballepresser (fast og variabelt kammer), pakkere og en ny serie trommelklippere. I 2011 åpnet Kverneland Group et nytt monteringsanlegg i Daqing, Kina. I 2012 kjøpte Kubota Corporation[2], Kverneland Group. Kverneland Group ble avnotert fra Oslo Børs i mai 2012.

Selskapets hovedkontor ligger i Klepp, i tettstedet Kvernaland. Kverneland Group sysselsetter omtrent 2550 personer over hele verden, de fleste av dem i Europa. Kverneland Group eier redskapsmerkene Kverneland og Vicon.

Kverneland Groups fabrikker er lokalisert i Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Nederland, Italia, Russland og Kina. Konsernet har egne salgsselskaper i 17 land og eksporterer til ytterligere 60 land.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «We are Kverneland Group». ien.kvernelandgroup.com. Besøkt 6. desember 2022. 
  2. ^ «Kubota Global Site». Kubota Global Site (engelsk). Besøkt 6. desember 2022. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]