Hopp til innhold

Korttriks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Korttriks er en fremvisning som utføres med kort, men ikke alltid med hele kortstokken. Korttriks er basert på logikk og systematikk, men fremstilles av og til som «magi». Korttriks utføres over hele verden, og utføres vanligvis for underholdning.

Tryllekunstnere kan bruke korttriks som en del av sine show. Det er vanlig at tryllekunstnere finner på egne korttriks.[trenger referanse]

Eksempler på triks

[rediger | rediger kilde]

Hold kortene igjen

[rediger | rediger kilde]

Hold kortene igjen er et korttriks. Ta hjerter 10(♥) og ruter 9(♦). Du svinger kortene rundt i en sirkel sånn at det ikke er så lett å se hva som er hjerter og hva som er ruter. Du ber en tilskuer om å legge dem en tilfeldig plass i stokken, og ikke ved siden av hverandre. Du tar stokken og rister den sånn at du står igjen med bare to kort. Nå kan du vise dem fram.

For å utføre dette trikset må du på forhånd legge hjerter 10 og ruter 9 på hver sin side av kortstokken. Alt du trenger å gjøre er å riste stokken mot gulvet, mens du kniper fingrene dine mot hverandre. Da vil du til slutt stå igjen med hjerter 9 og ruter 10.

Tenk deg til kortet

[rediger | rediger kilde]

Nå skal du be en tilskuer tenke på et kort. I denne sammenhengen velger du 9 kort (3x3). Han/hun peker på en rad. Du tar alle kortene og stokker dem. Så legger du dem ut igjen på samme måte. Du ber tilskueren peke på raden der kortet befinner seg. Stokk kortene igjen. Legg dem ut på samme måte. Nå kan du peke på kortet tilskueren valgte.

For å utføre dette trikset må du på forhånd velge 9 kort. Ingen av dem har likt tall/nummer. Da ser du at den raden han/hun peker på er det f.eks. 3, 8 og 9. Da tenker du på de tallene. Neste runde sørger du for at de kortene ikke kommer på samme rad. Da kan du se hvilken rad han/hun peker på.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]

Norske nettsteder om trylling

[rediger | rediger kilde]

Utenlandske nettsider om trylling

[rediger | rediger kilde]