Kongelig Norsk Båtforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kongelig Norsk Båtforbund
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer970309551
Stiftet17. januar 1911
LandNorge
Medlemmer47 000[1]
Nettstedwww.knbf.no

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) er Norges største og eneste landsdekkende interesseorganisasjon for fritidsbåtbrukere, og arbeider for et bedre båtliv på naturens premisser. Organisasjonen er en sammenslutning av båtforeninger, båtklubber, lag og personlig tilsluttede medlemmer og er en ikke-fortjenestebasert, frivillig, ideell og allmennyttig organisasjon.

KNBF ble etablert 17. januar 1911 under navnet Norsk Motorbaat-Forening, og ble kongelig med godkjenning av Kong Haakon VII i 1921. I 1967 ble navnet endret til Kongelig Norsk Motorbåtforbund, og i 1998 til Kongelig Norsk Båtforbund.

KNBF har 44000 medlemmer og 370 medlemsforeninger og ledes av generalsekretær Stig Hvide Smith. Sekretariatet ligger i Oslo og har fire ansatte.

Tilbud til medlemmer[rediger | rediger kilde]

Forbundet har en pakke av medlemsfordeler til medlemmer og en pakke av foreningsfordeler til medlemsforeninger.

I 1993 etablerte KNBF sin egen forsikringsordning i Norske Sjø som driftes av Tryg Forsikring. Norske Sjø tilbyr en skreddersydd forsikring for båt og medlemsforeninger.

Organisering[rediger | rediger kilde]

KNBFs høyeste organ er Båttinget som avholdes hvert annet år. Her blir president, visepresident og finansleder valgt. De øvrige styremedlemmene blir valgt fra hver region for to år ad gangen. Sammen utgjør de Forbundsstyret i KNBF. President, visepresident og finansleder utgjør arbeidsutvalget. Forbundsstyret trekker opp linjene for virksomheten og overvåker forbundets økonomi.

KNBF har også nedsatt en rekke komiteer for å behandle spesielle områder og felter. Komiteene rapporterer til Forbundsstyret ved hvert møte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]