Kongelig Norsk Båtforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kongelig Norsk Båtforbund
Kongelig Norsk Båtforbund
TypeForening/lag/innretning
Org.nummer970 309 551
Stiftet17. januar 1911
LandNorge
Medlemmer47 000[1]
Nettstedhttp://www.knbf.no/

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) er Norges største og eneste landsdekkende interesseorganisasjon for fritidsbåtbrukere, og arbeider for et bedre båtliv på naturens premisser. Organisasjonen er en sammenslutning av båtforeninger, båtklubber, lag og personlig tilsluttede medlemmer og er en ikke-fortjenestebasert, frivillig, ideell og allmennyttig organisasjon.

KNBF ble etablert 17. januar 1911 under navnet Norsk Motorbaat-Forening, og ble kongelig med godkjenning av Kong Haakon VII i 1921. I 1967 ble navnet endret til Kongelig Norsk Motorbåtforbund, og i 1998 til Kongelig Norsk Båtforbund.

KNBF har 42000 medlemmer og 324 medlemsforeninger og ledes av generalsekretær Endre Solvang. Sekretariatet ligger i Oslo og har fire ansatte.

Tilbud til medlemmer[rediger | rediger kilde]

Forbundet har en pakke av medlemsfordeler til medlemmer og en pakke av foreningsfordeler til medlemsforeninger.

I 1993 etablerte KNBF sin egen forsikringsordning i Norske Sjø som driftes av Tryg Forsikring. Norske Sjø tilbyr en skreddersydd forsikring for båt og medlemsforeninger.

KNBF frivillig sikkerhetsbesiktigelse av fritidsbåter[rediger | rediger kilde]

I 1994 startet KNBF opp med frivillig sikkerhetsbesiktigelse av fritidsbåter og har siden da utdannet over 200 besiktigelsesmenn. KNBF har 150 aktive besiktigelsesmenn over hele Norge.

Bakgrunnen for satsningen[hvilken?] er at KNBF arbeider kontinuerlig for bedre sikkerhet på sjøen. Besiktigelsesmenn fra KNBF går gjennom en konkret sjekkliste over punkter som har sikkerhetsmessig betydning for båt og ombordværende. Denne sjekklisten fungerer også som et råd til båteieren med hensyn til å ivareta egen sikkerhet i eget fartøy, og danner grunnlag for rabatt i KNBFs egen forsikringsordning, Norske Sjø.

Organisering[rediger | rediger kilde]

KNBFs høyeste organ er Båttinget som avholdes hvert annet år. Her blir president, visepresident og finansleder valgt. De øvrige styremedlemmene blir valgt fra hver region for to år ad gangen. Sammen utgjør de Forbundsstyret i KNBF. President, visepresident og finansleder utgjør arbeidsutvalget. Forbundsstyret trekker opp linjene for virksomheten og overvåker forbundets økonomi.

KNBF har også nedsatt en rekke komiteer for å behandle spesielle områder og felter. Komiteene rapporterer til Forbundsstyret ved hvert møte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]