Hopp til innhold

Kjersti Bergesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kjersti Bergesen
Født21. juli 1962Rediger på Wikidata (62 år)
Bergen
BeskjeftigelseMusiker, TV-programleder, filmkritiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Medlem avSecret Mission
Ken-Dang
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
IMDbIMDb

Kjersti Bergesen (født 21. juli 1962[1] i Bergen) er en norsk programleder og musiker, blant annet kjent som programleder i TV 2-programmene Filmguiden og oppussingserien Tid for hjem.

Bergesen startet sin musikkarriere på slutten av 1970-tallet. Hun har vært med og utgitt 3 EP-er og 3 album sammen med bandene Secret Mission og Ken-Dang.[2] I 1984 jobbet hun for Famous Records, og i 1987 deltok hun i norsk Melodi Grand Prix med låten «Go-Go». I 1992 ble hun ansatt i TV 2. Siden da har Bergesen vært programleder for programmer som God ettermiddag, Norge!, Filmguiden, Tid for mat, Tid for hage, og Tid for hjem. Hun slutter i TV 2 i august 2024.[3]

Diskografi

[rediger | rediger kilde]
  • 1981 Parkens Grøde, EP Park Records (Parkens Grøde)
  • 1983 Ken-Dang, EP – Strawberry Records (Ken-Dang)
  • 1984 Monsters & Miracles, album – Strawberry Records (Ken-Dang)
  • 1986 ...To be continued, album – Famous Records (Secret Mission)
  • 1991 Strange Afternoon, album – EMI (Secret Mission)

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Fødselsdager». Aftenposten. 21. juni 2016. s. 31. 
  2. ^ Nielsen, Atle (2001). Store bergensere. Kagge. ISBN 8248901386. 
  3. ^ [1]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]