Kjell Johannessen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Se også Kjell S. Johannessen
Kjell Johannessen
Født7. sep. 1951[1][2]Rediger på Wikidata (70 år)
Beskjeftigelse KeramikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Kjell Johannessen (født 7. september 1951 i Jørpeland i Rogaland) er en norsk kunstner som arbeider med keramikk som hovedmateriale.[3] Johannessen bor i Bergen, og har verksted og galleriet «Mariakrypten» i hjembyen.[4]

Johannessen er utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design, Vestlandske Kunstakademi og Statens Lærerhøyskole i forming. Etter å ha avsluttet kunstutdannelsen i 1978 etablerte han eget verksted i Bergen.

Johannessen debuterte på Høstutstillingen i 1983, og har siden hatt en rekke utstillinger.[4]

Utstillinger og utsmykninger[rediger | rediger kilde]

Kjell Johannessen har hatt flere separatutstillinger og kollektive utstillinger rundt om i landet. Han er blant annet kjøpt inn av Nasjonalmuseet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet, Samferdselsdepartementet, Planleggings- og samordningsdepartementet, Kommunal- og regionaldepartementet, Statoil og Det norske kongehuset

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Norsk kunstnerleksikon, Norsk kunstnerleksikon ID Kjell_Johannessen, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ KulturNav, KulturNav-ID 47a6dd7c-b8c8-48c9-975a-041f08dcfd06, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «Se, han tegner igjen». Rogalans Avis (norsk). 17. desember 2015. Besøkt 22. august 2020. «Det er første gang på mange år at Johannessen i tillegg til keramiske arbeider også stiller ut tegninger. Sist han besøkte vårt distrikt var på Hå gamle prestegard i 1997. (---) I sin utstilling bruker han flere kunstneriske uttrykk, fe nye «barnelekene» i keramikk, de klassiske store vasene, hans middelalderskulpturer, de velkjente lysestakene og nå også hans tegninger med kull og tusj.» 
  4. ^ a b Lyngvær, Tore (23. oktober 2017). «- Kjempefornøyd med besøket». KSU 24/7. Besøkt 22. august 2020. «Galleri Dobag i gågata åpnet i helgen utstilling med kunstneren Kjell Johannessen. Det ble stinn brakke med kunstinteresserte nordmøringer. (---) Kjell Johannesen er født på Jørpeland. Han har utdanning fra Kunsthøgskolen i Bergen og Vestlandets Kunstakademi. Driver eget verksted og Mariakrypten galleri i Bergen.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]