Kitty fra Kvisten: En liten Danserindes Roman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kitty fra Kvisten: En liten Danserindes Roman
orig. The Delicious Little Devil
Generell informasjon
Utgivelsesår1919
Prod.landUSA
Språkstum (Engelske mellomtitler)
Bak kamera
RegiRobert Z. Leonard
ProdusentJesse Lasky
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Kitty fra Kvisten: En liten Danserindes Roman (originaltittel: The Delicious Little Devil) er en amerikansk stumfilm fra 1919 regissert av Robert Z. Leonard.

Handling[rediger | rediger kilde]

Mary McGuire er en ung jente fra arbeiderklassen som bor New York, og forsørger moren sin og hennes far og onkel. En utgave av avisen The New York Star fanger oppmerksomheten hennes. En artikkel handler om den berømte danseren Gloria du Moine som forsøker å gjemme seg, etter en skandale som involverer forholdet hennes til hertugen de Sauterne. Mary legger også merke til en annonse for veikroen Peach Tree Inn, som ønsker å ansette en kvinnelig vertinne og danserinne.

Mary søker på jobben, og møter Mary som forteller at tjeneren hennes tidligere stakk av med alle klærne hennes. På åpningskvelden for Peach Tree er også Jimmy Calhoun (spilt av Rudolph Valentino) etterkommer av entreprenør og millionær Michael Calhoun. Den unge Calhoun møter Gloria, og finner henne umiddelbart fortryllende. Han forteller faren sin at han ønsker å fri til henne. Michael Calhoun arrangerer et lite, privat middagsselskap på Peach Tree Inn til ære for Gloria.

I mellomtiden har hertugen de Sauterne (spilt av Bertram Grassby) nettopp ankommet New York fra Europa, og lagt merke til pressekunngjøringene om Gloria du Moines opptredener på Peach Tree Inn. Hertugen møter henne under Michael Calhouns middagsselskap. Men en etterforsker ankommer, med planer om å pågripe hertugen og sørge for utvisning til Europa på grunn av anklager om å være en svindler.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]