Kirk Fletcher

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kirk Fletcher
Født23. desember 1975 (43 år)
Bellflower, California i USA
Beskjeftigelse Gitarist
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
SjangerRhythm and blues, Bluesrock
InstrumentGitar
Aktive år1995–
NettstedKirkfletcherband.com
Ensemble(r)
Kirk Fletcher band,
The Mannish Boys
Tidligere band
The Fabulous Thunderbirds
Hollywood Blue Flames
Charlie Musselwhite
Lynwood Slim etc.

Kirk Fletcher (født 23. desember 1975 i Bellflower i California) er en amerikansk bluesrock-gitarist som er medlem av gruppen The Mannish Boys og som turnerer med sitt eget band, The Kirk Fletcher band.

Fletcher begynte sin musikalske karriere da han gikk på High School, hvor han blant annet spilte sammen med R&B-sangeren Christopher Williams. På midten av 1990-tallet møtte han flere bluesmusikere som Robben Ford og Al Blake, som var frontmannen i bandet Hollywood Fats Band, og som introduserte ham til bluesmusikken. Han ble etterhvert en del av bandet til Lynwood Slim og senere en del av Kim Wilsons band, Kim Wilson’s Blues Review. For Wilson var han med på å spille inn utgivelsen Smokin' Joint (2001), som siden ble Grammy-nominert. I mellomtiden ga han også ut sitt første soloalbum kalt I’m Here & I’m GoneJSP Records.

I 2003 gav han ut sin andre soloplate, Shades of Blue, og ble gjennom denne utgivelsen kontaktet av Charlie Musselwhite, som tok inn Fletcher som en del hans band i de neste tre årene. I 2005 ble han igjen kontaktet av Kim Wilson og forespurt om han ville bli med som gitarist i The Fabulous Thunderbirds, noe Fletcher takket ja til. Etter å ha turnert med bandet i to år startet han i 2007 nok en solokarriere, hvor han blant annet arbeidet sammen med studiomusikeren Michael Landau. Han har i de senere år, i tillegg til soloprosjekter, vært en del av bandene Hollywood Blue Flames og The Mannish Boys[1] samt turnert sammen med blant andre Doyle Bramhall og Michelle Branch.[2] Fletcher har også flere ganger spilt med den norske gruppa The Douglas Group i Norge.[3]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • I’m Here & I’m Gone (1999)
  • Shades of Blue (2003)
  • My Turn (2010)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ TheMannishboys.com – Kirk Fletcher, guitar (Besøkt 26. januar 2012)
  2. ^ Deltagrooveproductions.com – The Delta Groove Family, Kirk Fletcher (Besøkt 26. januar 2012)
  3. ^ Hamar Arbeiderblad: Kultur, Kirk Fletcher til Hamar Music festival (Publisert 13. januar 2012)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]