Kirby Ann Basken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kirby Ann Basken
Født 12. august 1985 (31 år)
Lørenskog
Nasjonalitet Norge

Kirby Ann Basken (født 12. august 1985 i Lørenskog) er en norsk-filippinsk modell og programleder, mest kjent som vinneren, etter en tidligere andreplass, av Frøken Norge i 2007 og dermed også Norges representant i Miss Universe i Mexico samme år.[1] Hun har også vunnet Miss Photogenic Award og Olympus new Face of the Year.[2][3]

Basken har også vært aktiv i flere filippinske arrangementer og har vunnet blant annet Mutya ng Pilipinas Asia-Pacific International.[4] Med seieren i Frøken Norge fikk Basken stor oppmerksomhet på Filippinene med offentlig pressemelding og medievirksomhet.[5][6] På siden av modellyrket har Basken også jobbet som programleder i TV-programmet SonenTV 2 og har også deltatt i radio. Hun er omtalt internasjonalt av flere kjente magasiner som Cosmopolitan,[7] FHM (forsidepike på den norske utgaven),[8] Se & Hør, Her & Nå, Mag, Mod Magazine,[9] Metro,[10] People Asia, Candy, Chalk[11] og Status Mag. I 2007 ble hun listet blant de 58 vakreste kvinnene i verden i The Girls of FHM 2007. Hun er også rangert som en av de 33 peneste damene i Norge av bladet Elle Mann.

Basken har også vært med i flere reklamer for Pepsi og Thune smykker. I dag[når?] er Basken student ved Bjørknes Høyskole, der hun tar bachelorgrad i Medier og kommunikasjon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Frøken Norge
 2. ^ Philippines Inquirer: 2 Filipinas to compete in 2007 Miss Universe pageant
 3. ^ Kirby Ann Basken i People Asia Magazine oktober 2007
 4. ^ Mutya ng Pilipinas
 5. ^ Filipino-Norwegian Beauty Wins Miss Norway-Universe 2007 Title Pressemelding fra det filippinske utenriksdepartement 13. april 2007.
 6. ^ Filipino-Norwegian beauty vows to promote RP tourist spots
 7. ^ Månedens FFF: Kirby Ann Basken
 8. ^ Kirby Ann Basken is FHM Norway's Covergirl this month
 9. ^ The New Global Look - Kirby Ann Basken
 10. ^ Kirby Ann Basken in Metro Magazine Dec-Jan 2008
 11. ^ Kirby Ann Basken in Chalk Magazine Dec 2007

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]