Kingsport

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kingsport i Tennessee

Kingsport er en by i nordøstre Tennessee på Holston elva. Det meste av byen ligger vest i Sullivan County, men de vestligste delene av byen stikker inn i Hawkins County. Folketellingen i 2000 viste at byen har et folketall på 44 905. Sammen med byene Bristol i Tennessee og Bristol i Virginia, er Kingsport befolkningssentrum for byregionen (Metropolitan Statistical Area) Kingsport-Bristol-Bristol. En tredje by, Johnson City er nå en egen byregion; sammen med Kingsport og Bristol utgjør disse byene det som kalles "Tri-City" regionen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Ifra gammelt av var øyen Long Island i Holston elva hellig for cherokee-indianerne[1] Byen ble grunnlagt i 1761, og fikk bystatus i 1822. I 1802 bygget William King båtkaier på Holston elven for saltvirksomheten, og disse fikk navnet «King's Port». Dagens navn er en forenkling av dette.

Under den amerikanske borgerkrigen ble Kingsport åsted for et slag 13. desember 1864 da 300 sørstatssoldater ledet av oberst Morgan ble slått av en arme på 5500 unionssoldater ledet av general Stoneman. Etter borgerkrigen mistet Kingsport bystatus, men den ble gjenopprettet i 1917.

Under depresjonen på 1930-tallet vokste kjemikalieprodusenten Eastman opp som den største arbeidsgiveren i byen, og bidro til at Kingsport vokste. Eastman er stadig den største arbeidsgiveren i byen.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Cherokee :: Long Island :: Kingsport discoverkingsport.com
  2. ^ KINGSPORT[død lenke] The Tennessee Encyclopedia of History and Culture