Kinderegg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kinderegg
TypeMatvaremerke, varemerke
OpprinnelseItalia
OpphavspersonWilliam Salice
FabrikantFerrero

Kinderegg er en søtsak for barn (derav navnet, Kinder = barntysk) i form av et sjokoladeegg med et lite leketøy inni.[1] Produktet lages av den italienske konfektprodusenten Ferrero SpA, og markedsføres i Norge av Ferrero Skandinavia. Leketøyet inni egget lages av mange forskjellige produsenter. Det må ofte settes sammen av kjøperen selv, etter vedlagt bruksanvisning.

Kinderegg selges i store deler av verden, med noen unntak. Ett eksempel er USA, hvor produktet er ulovlig på grunn av en regel som forbyr konfekt som inneholder uspiselige deler, inkludert leker, i forpakningen.[2]

I reklamen presenteres Kinderegget som en tredelt opplevelse under navnet Kinder Surprise.

  • En overraskelse
  • En utfordring (i form av bygging)
  • En sjokolade

En annen type kindersjokolade som selges i Norge er Kinder Maxi.[3]

Kindereggfigurer[rediger | rediger kilde]

Blant samlere er det hovedsakelig de håndmalte figurene som er mest attraktive. Disse har i Norge blitt utgitt siden begynnelsen av 1990-tallet. Den første håndmalte serien som ble solgt i Norge var Happy Hippos. Senere har også blant annet seriene Crazy Crocos, Frozty Frogs og Leoventuras vært å finne i kinderegg i Norge.

Den første Happy Hippo-serien utgitt i Norge var Happy Hippos Fitness Feber. Senere har også seriene Happy Hippos on Holyday og Happy Hippos talentshow blitt utgitt. I Tyskland er det imidlertid også blitt utgitt en rekke andre serier med Happy Hippos.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kinder Surprise». www.ferrero.no. Besøkt 25. mars 2023. 
  2. ^ Atkin, Elizabeth & McAtee, Oliver (7. april 2022). «Why are Kinder eggs banned in the US?». Metro (engelsk). Besøkt 25. mars 2023. 
  3. ^ «Kinder Maxi». www.ferrero.no. Besøkt 25. mars 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]