Kilinochchi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Byen Kilinochchis plassering i distriktet Kilinochchi.

Kilinochchi (tamil: கிளிநொச்சி «papegøyeby») er en liten by nord på Sri Lanka, og «hovedstaden» i de tamilstyrte områdene av landet. Nordområdet styret av tamiltigrene, som er i konflikt med den srilankiske regjeringen i landet fram til 2. januar 2009, da hadde regjeringsstyrkene inntatt byen etter flere uker med blodige kamp.

Kilinochchi ligger ca. ti mil sydøst for den større tamilske byen Jaffna langs A-9 vegen mellom Jaffna i nord og Vavuniya i sør som en av de viktigste beliggenheter for oppdyrkning av mark i Vanni-regionen som utgjorde hele den nordlige delen av landet fram til Elefantspasset mot Jaffna-halvøya. Vanni ligger i den tørre regionen som omfatter tre fjerdedeler av landet mot nord og øst med mesteparten av det årlige regnet om vinteren med nordøstmonsunen. De viktige kunstige innsjøene som var anlagt i uminnelige tider, Iranamadu Tank, Kanakampikaikulam og Kilinochchikulam, er de viktigste vanningskilder for landbruk i Vanni-regionen for resten av året etter monsunen.

Det er få severdigheter i byen, men rundt 5 km vest for den ligger Mahavire krigsminnesmerket med over to tusen symbolske krigsgraver for de drepte tamiltigrene under den etniske konflikten i Sri Lanka.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Geographylogo.svgDenne geografirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)