Khalistan Commando Force

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Khalistan Commando Force (KCF) er en militant gruppe i India som er en del av Khalistan-bevegelse for å skape et hjemland kalt Khalistan for alle sikher via væpnet kamp. Ifølge US State Department og assisterende Inspector General of Punjab Police Intelligence Division er KCF ansvarlig for drapene på tusenvis av mennesker i India.

I løpet av 1980-årene myrdet organisasjonen Arun Vaidya som ledet den indiske styrkene i Operation Blue Star som var en operasjon rettet mot Khalistan-bevegelsen. Gruppen angrep også selgere av alkohol, sigaretter og andre elementer som er forbudt ifølge religionen til konservative sikher.

KCF led store nederlag på slutten av 1980-tallet, men de fortsatte likevel sin kamp i løpet av 1990-årene, noen ganger jobbet de sammen med andre militante grupper som også jobbet for et eget hjemland for sikher.

I juni 1991 plasserte gruppen bomber på et passasjertog nordvest i Punjab som drepte nesten femti personer. De fleste av passasjererne var hovedsakelig hinduister. I 1995 ble KCF oppført som en av de fire største militante gruppene som kjempet for et fritt Khalistan.


Paramjeet Singh Panjwar er den nåværende lederen av KCF. Han opererer fra Pakistan, og ble i 2008 etterlyst for å være blant de topp 10 mest ettersøkte kriminelle i India. I løpet av juni 2009 gjennomførte gruppen 2 angrep på militære mål, 5 på politiet, og 10 mot sivile.