Keystone Aircraft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Keystone Aircraft Corporation var et av de tidlige pionerer i å bygge fly. Fabrikken holdt til i Bristol, Pennsylvania. Det ble stiftet under navnet Ogdensburg Aeroway Corp i 1920 av Thomas Huff og Elliot Daland, men byttet etter kort tid navn til Huff-Daland Aero Corp, så til Huff-Daland Aero Company. Selskapet ble kjent for bygging av fly til ladnbruksfomål (spredning av isektisider) og for byggingen av United States Army Air Corps første bombefly From 1924, James McDonnell var sjefkonstruktør.

I 1926 forlot Huff selskapet som ble kjøpt opp av Hayden, Stone & Co. som økte kapitalen med en million dollar (US dollar) og ga det nytt navn: Keystone.[1] I 1928 ble det slått sammen med Loening og ble kjent som Keystone-Loening. I 1929 ble det tatt over av Curtiss-Wright. Også i 1929 etablerte Keystone- Loening en fabrikk ved East River i New York City som var valgt ut av Curtis- Wright, men operasjonene fortsatte i Bristol, Pennsylvania En mindre gruppe i ledelsen og de fleste "på gulvet" ønsket ikke å flytte (alle New Yorkere). De startet i stedet sitt eget selskap i leide lokaler i Baldwin, NY i januar 1930. Hovedaktørene var Leroy Grumman, Jake Swirbul og William Schwendler. Grumman Aircraft fortsatte på Stellar Heights og bygde noen av de beste amfibier for marinen noensinne. Grumman konstruerte og bygde Lunar Excursion Module (LEM) som landet en US astronauts på månen. Keystone fortsatte som en division i Curtiss-Wright og avsluttet produksjon i1932.[2]

Det var med et fly bygget av Keystone at Noel Davis og Stanton H. Wooster mistet livet i sitt fly. American Legion I 1927 under en test, bare dager før de ville forsøke å vinne Orteigprisen for første transatlantiske flyvning (som kjent var det Charles Lindbergh som vant Orteigprsen på 25 000 dollar)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Geoff Jones. Delta Air Lines: 75 Years of Airline Excellence. s. 10. 
  2. ^ Curtiss-Wright Corporation Records

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]