Kessler (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kessler
orig. Kessler
Generell informasjon
Sjanger Drama, thriller
Nasjonalitet Britisk
Sesonger 1
Episoder 6
Lengde 50 min. min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende Bernard Hepton, Clifford Rose, Alan Dobie, Nitza Saul, Alison Glennie, Nicholas Young, Bernard Hepton
Bak kamera
Skapere John Brason, Gerhard Glaister
Sending
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Kessler er en TV-serie produsert av BBC i 1981, med Clifford Rose i tittelrollen. Den seks episoder lange serien er en oppfølger til annen verdenskrigsdramaet Secret Army, og foregår på 1970-tallet. Serien tar for seg livet til tidligere SS-Sturmbahnführer Ludwig Kessler, som nå lever under aliaset Manfred Dorf. Med dette navnet og som vellykket industrimann forsøker han å skjule sin krigsforbryterfortid. Han blir etterforsket av den vest-tyske etterretningsmannen Richard Bauer (Alan Dobie) og den unge israelske vigilanten Mical Rak (Nitza Saul). Bauer og Raks kamp for rettferdighet tar dem fra Europa til Paraguay der beryktede krigsforbrytere fra virkeligheten som Martin Bormann og Josef Mengele spiller en rolle.

En annen prominent figur i serien er Kesslers datter Ingrid (Alison Glennie), en forkjemper for nazisme som legger planer i skjul for at unge nazister skal ta over etter den gamle garde og hun forsøker å få sin far til å finansiere dette.


Premissene for TV-serien blir lagt i den så langt ikke viste siste episoden av Secret Army - «What Did You Do in the War, Daddy?» - der hovedkarakterene fra Secret Army gjenforenes i 1969 for å delta i en tv-dokumentar kalt «In Our Time» om deres liv under krigen. Dette elementet ble gjenopplivet i «Kessler» sammen med tidligere Secret Army-skuspillere som Bernard Hepton (Albert Foiret), Angela Richards (Monique Durnford, née Duchamps) og Juliet Hammond-Hill (Natalie Chantrens) som opptrer i den første episoden. Her har de små roller og møtes for å minnes sine aktiviteter under krigen da de drev motstandsorganisasjonen «Livslinjen». Monique og Natalie er sikre på at Dorf er Kessler, men Albert er mindre sikker.

Mange andre personer som hadde jobbet med Secret Army var involvert i produksjonen av «Kessler», først og fremst produsenten Gerard Glaister, manusforfatter John Brason og regissørene Michael E. Briant og Tristan DeVere Cole.

«Kessler» ble utgitt på DVD (Region 2, Storbritannia) av DD Home Entertainment, som tidligere hadde gitt ut DVD-versjonen av Secret Army komplett (med unntak av den siste usendte episoden «What Did You Do in the War, Daddy?»).