Kenneth O. Hall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Kenneth O. Hall
Født24. april 1941 (77 år)
Lucea
Utdannet ved Queen's University
Beskjeftigelse Historiker, universitetslærer
Nasjonalitet Jamaica
Utmerkelser Storkorsridder av Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden

Kenneth Octavius Hall (født 24. april 1941 i LuceaJamaica) var generalguvernør av Jamaica fra 16. februar 2006 til 26. februar 2009. Han var Jamaicas femte generalguvernør siden uavhengigheten fra Storbritannia den 16. august 1962.

Før han ble generalguvernør på Jamaica, var han en pro-visekansler og rektor ved Universitetet i Karibia, Mona Campus. Hall har vært ansatt i flere andre stillinger, inkludert som visepresident ved State University of New York at Old Westbury før han ble ansatt som universitetslektor ved universitetet i Vest-India fra 1972 til 1973.

Kenneth Hall har en bachelorgrad i historie, et diplom i internasjonale relasjoner, og en doktorgrad i historie fra Queen's University i Ontario i Canada. Han underviste i historie ved UWI og var professor i historie ved State University of New York at Oswego. I 1994 inngikk Hall som en av staben hos det karibiske fellesskap CARICOM som assisterende generalsekretær.

Han har mottatt Order of Jamaica i 2004 og er tildelt landets nest høyeste orden Order of the Nation. Han har også blitt utnevnt til storkorsridder av The Most Distinguished Order of Saint Michael and Saint George. Han er derved opphøyet i ridderstanden og har rett til å føre tiltaleformen Sir foran sitt navn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]