Hopp til innhold

Katteprinsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Katteprinsen
orig. 猫の恩返し
Generell informasjon
SjangerAnimasjon, familiefilm
Utgivelsesår20. juli 2002
Prod.landJapansk
Lengde75 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiHiroyoki Morita
ProdusentToshio Suzuki, Nozomu Takahashi
ManusforfatterHayao Miyazaki
Annen informasjon
Budsjett22 millioner $
Prod.selskapStudio Ghibli
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (ja)

Katteprinsen (originaltittel: 猫の恩返し / Neko no Ongaeshi) er en japansk animasjonsfilm fra 2002. Den er produsert av Studio Ghibli.[1][2] Filmen er skrevet av Aoi Hiigari og regissert av Hiroyuki Morita. Den er basert på en Manga med samme navn og er en oppfølger til Yoshifumi Kondo's Whispers of the heart fra 1995.

Filmen handler om en jente som heter Haru. Hun redder en katt fra å bli påkjørt. Den katten viser seg å være Katteprinsen og hun blir tilbudt å dra til Katteriket. Baronen prøver å beskytte Haru fra Katteriket, for hvis hun blir der forvandles hun til en katt.

Om filmen

[rediger | rediger kilde]

Filmen ble den bestselgende i Japan i 2002 og var den tredje filmen hvor Studio Ghibli brukte CGI.

Produksjon

[rediger | rediger kilde]

Studio Ghibli brukte en annen stil og tykkelse på strekene enn i Chihiro og heksene. Denne filmen hadde en tydeligere mangastil enn de andre filmene Studio Ghibli har laget. Filmen kostet 2 milliarder Yen. Musikken er laget av Yuji Nomi.

Dette var den tredje filmen hvor Studio Ghibli CGI. De brukte en metode hvor de scannet bildene og restaurerte linjene på datamaskinen og senere la på bakgrunner. Dette er billigere, enklere og mindre tidbesparende enn den gamle teknikken hvor de bruker cels. Dette er også den fjerde filmen hvor de brukte 3D, til å skape roterende perspektiver i filmen. De bruker en teknikk hvor de får 3D-bildene til å se malte ut.

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata