Kathryn M. Baker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kathryn M. Baker
Kathryn M. Baker - Norges Bank Årstale (192547).jpg
Baker ved sentralbanksjefens årstale i 2016
Født1964
Utdannet ved Wellesley College, Dartmouth College
Beskjeftigelse Forretningsdrivende
Nasjonalitet USA

Kathryn Moore Baker (født 1964) er en amerikansk forretningskvinne basert i Oslo.

Baker er investor og styremedlem i en rekke norske og internasjonale selskaper. Hun er blant annet medlem i Norges Banks Hovedstyre og styrene i Akastor ASA, Catena Media plc og Agasti ASA.

Baker flyttet fra USA til Oslo i 1993 da hun jobbet for McKinsey & Company. I 1999 ble hun partner i eierskapsfondet Reiten & Co, noe hun var frem til hun solgte seg ut i 2015.[1]

Før hun flyttet til Norge jobbet Baker som finansanalytiker i Morgan Stanley i New York og investorrelasjon i Noonan/Russo Communications i New York.

Baker har vært aktiv i foreningene for venturekapital og private equity i Europa. Hun har flere ganger vært i styret til Norsk Venturekapitalforening og ble den 19. juni 2010 valgt som styreleder.[2] Hun var også i styret til European Private Equity and Venture Capital Association (EVCA).[3] Hun har også vært i styret til Svenska Riskkapitalföreningen (SVCA).

Baker har en bachelorgrad i økonomi fra Wellesley College og graden master of business administration fra Tuck School of Business ved Dartmouth College.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Partner selger seg ut og slutter». Dagens Næringsliv 7. april 2015
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 7. desember 2011. Besøkt 10. mai 2011.  NVCA.no nyhetssak om valg av nytt styre
  3. ^ http://www.evca.eu/WorkArea/downloadasset.aspx?id=4326[død lenke] EVCA presseskriv om valg av nytt styre