Kathleen Kennedy Cavendish

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kathleen Kennedy Cavendish
Lady Hartington.jpg
Født20. februar 1920
Brookline
Død13. mai 1948 (28 år)
Saint-Bauzile
Gravlagt Edensor
Ektefelle William Cavendish (1944–1944)
Far Joseph P. Kennedy
Mor Rose Kennedy
Søsken
Utdannet ved Queen's College, Finch College
Beskjeftigelse Prominense
Nasjonalitet USA

Kathleen Kennedy Cavendish (født 20. februar 1920, død 13. mai 1948) var et medlem av Kennedy-familien.

Da president Franklin D. Roosevelt utnevnte hennes far Joseph Kennedy til USAs ambassadør til Storbritannia, tilbrakte datteren nesten 1 1/2 år i England. Cavendish fikk mye av sin utdannelse ved Queen's College som ligger i London. Cavendish var en søster av tidligere president John F. Kennedy, det fjerde barnet og andre datteren til Joseph P. Kennedy og hans kone Rose Kennedy. Samt at hun var enke etter arvingen til hertugdømmet Devonshire.

Cavendish var gift med Kennedy William Cavendish, marki av Hartington, som var oppvokst i den anglikanske tro og den eldste sønn og arving av den 10. hertugen av Devonshire. Giftermålet fant sted den 6. mai 1944, til intens motstand fra hennes katolske mor. Hennes eldste bror, Joseph P. Kennedy jr., var det eneste medlemmet av Kennedy-familien som deltok på bryllupsseremonien. Hennes mann ble drept i krig bare fire måneder senere, under den andre verdenskrig og hans yngre bror Lord Andrew Cavendish, gift med Deborah Mitford av de berømte Mitford-søstrene, ble dermed arving til Devonshire-hertugdømmet.

Cavendish ble etter hennes første ektemanns død, kjæreste med Peter Wentworth-Fitzwilliam, 8. jarl Fitzwilliam. Paret planla å gifte seg, etter Fitzwilliam sin skilsmisse fra hans daværende kone. I stedet døde paret under en reise til Sør-Frankrike. Både Lord Fitzwilliam og Lady Hartington døde i en flyulykke i Saint-Bauzile, Ardèche i det sørlige Frankrike. Bare faren henes var til stede for å representerte Kennedy-familien i begravelsen hennes. Moren nektet å delta, angivelig på grunn av Lady Hartingtons hensikt å gifte seg, igjen, utenfor den katolske kirke og i tillegg med en allerede skilt mann.