Kategoridiskusjon:Avskaffede monarkier

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg er litt usikker på hvordan denne kategorien skal tolkes. Når jeg hører "avskaffede monarkier" tenker jeg på riker som fortsatt eksisterer, men hvor monarkiet er avskaffet. Da passer den godt på de fleste som ligger der. Men Deira er i en annen situasjon, der ble ikke monarkiet avskaffet som sådan; riket ble forent med Bernicia og innlemmet i Northumbria, som i sin tur ble underlagt den engelske kronen. Slike riker ville jeg heller satt under "Historiske kongedømmer" (de angelsaksiske trenger man ikke å legge i slik kategori enkeltvis, man kan heller plassere Kategori:Angelsaksiske riker inn under den, ettersom alle sammen ble innlemmet i England. Cnyborg 11. jun 2006 kl.11:52 (UTC)

Kanskje Kategori:Historiske stater er tilstrekkelig. __meco 11. jun 2006 kl.11:58 (UTC)
Ja, det holder kanskje. Jeg slenger inn angelsaksiske riker der til å begynne med, så kan vi tygge litt på det. Cnyborg 11. jun 2006 kl.12:01 (UTC)
Vi har to uavhengige vektorer her. Den ene er riker som ikke eksisterer lenger. Den andre er monarkier som ikke eksisterer lenger. Termen «avskaffet monarki» synes å gjøre en implisitt kobling mellom disse vektorene, dvs. den impliserer at riket fortsatt eksisterer, bare den monarkiske styreformen er fjernet. __meco 11. jun 2006 kl.12:43 (UTC)
Dvs at Brasil, Mexico, Italia, Frankrike og Helles også bør ligge i denne kategorien? mali 11. jun 2006 kl.12:28 (UTC)