Karachi (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Karachi
Generell informasjon
SjangerThriller
Krim
Drama
UtgivelsesårNorge 23. februar 1989
Prod.landNorge Norge
Lengde95 min.
SpråkNorsk
Bak kamera
RegissørOddvar Einarson
ManusforfatterDan Taxbro
MusikkEivin One Pedersen
SjeffotografSvein Krøvel
Foran kamera
MedvirkendeJon Eikemo
Amanda Ooms
Hans Ola Sørlie
m.fl.
Eksterne lenker

Karachi er en norsk thriller fra 1989, regissert av Oddvar Einarson. Filmen handler om narkotikahandel i Karachi, Pakistan og flere scener i filmen er innspilt i Pakistan.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen tar for seg den unge kvinnen, Sara Philips (Amanda Ooms). Hun er blitt presset til å smugle 2 kg heroin inn i Norge fra Pakistan. Hun tar kontakt med narkotikaspaner Ted Hansen (Jon Eikemo) i storbyen Karachi i Pakistan. Sara blir nå involvert i et høyt spill for få tatt narkotikaligaen og de som står bak. Denne ligaen slipper uheldigvis unna, og Sara må søke tilflukt i en gammel leilighet i Oslo. Det er Ted sin dekkleilighet og de to innleder et seksuelt forhold til hverandre. Nå fortsetter Ted Hansen med å forsøke å knuse ligaen, som smugler og selger heroin. Det blir en kamp mot politisystemet, og han blir også til stadighet satt på prøve av forbrytere som har sluppet unna. Tilslutt er han nær ved å gi opp. Ted er sliten av å kjempe en tilsynelatende nytteløs kamp og Sara sliter ham også ut. Da finner han et spor som er ferskt og han drar tilbake til Karachi.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Amanda Ooms vant Amandaprisen 1989 for årets kvinnelige skuespiller for rollen som Sara Philips i filmen mens fotograf Svein Krøvel vant prisen for beste faglige innsats. Filmen var også nominert i klassen beste norske kinofilm.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

norske filmstubbDenne norske filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.