Kabul Bank

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En annonse fra Kabul Bank

Kabul Bank er den største forretningsbanken i Afghanistan. Etter å ha åpnet 27. juni 2004 har den private banken blitt markedsleder når det gjelder næringsvirksomhet, antall avdelingskontorer, kundemasse, ansatte etc. Det er den banken som foretrekkes av størsteparten av den afghanske befolkningen. Banken har hovedkontor i Kabul. Bankens styreformann er Sher Khan Farnood. Banken drives av fremstående bankfolk fra Pakistan og India. I likhet med alle andre banker i landet er Kabul Bank under oppsyn av Da Afghanistan Bank, Afghanistans sentralbank. I løpet av kort tid har Kabul Bank økt antallet avdelingskontorer til 43 i 19 provinser. Banken har 22 filialer i Kabul og 21 filialer i 18 andre provinser. Banken ser etter rask vekst og etterspørsel og vil ganske snart åpne flere filialer og dekke alle provinsene.

Kabul Bank er forbindet med hele verden gjennom SWIFT-nettverket som muliggjør rask pengeoverføring for kundene. Banken har samarbeidsavtaler med syv internasjonale banker i Tyskland, Kina, Iran, Tadsjikistan, Saudi-Arabia og India. Banken fungerer også som den viktigste representanten for Western Union i Afghanistan, og står for 85 % av sistnevntes totale migrantoverføringer.

Kabul Bank ble i 2012 rystet av avsløringer om massiv korrupsjon og bedragerier som er blitt beskrevet som en gigantisk ponzi-svindel.[1][2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]