KOffice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Skjermbilde av KWord

KOffice er en kontorprogramvarepakke for skrivebordsmiljøet K Desktop Environment (KDE). Alle komponentene i pakken har blitt utgitt under en fri programvare-lisens. Siste versjonen av KOffice er versjon 2.3.1, som ble utgitt 19. januar 2011.

Tradisjonelt sett har KOffice-programmene først og fremst blitt utviklet for frie Unix-baserte operativsystemer, men fra og med KOffice 2 er et av målene også å støtte proprietære systemer som Microsoft Windows og Mac OS X. KOffice blir derfor iblant mange sett på som en kommende lettvektig konkurrent mot markedslederne Microsoft Office og OpenOffice.

KOffice har støtte for OpenDocument-formatet.

KOffice-komponenter[rediger | rediger kilde]

KOffice består av følgende komponenter:

Crystal kword.png KWord. Et tekstbehandlingsprogram med presentasjonsmaler og rammestøtte for redigering av komplekse presentasjonsmaler av type DTP.
Crystal kspread.png KSpread. En regnearkapplikasjon med støtte for flere maler og mer en 100 matematiske formler.
Koffice-kpresenter.png KPresenter. Et presentasjonsverktøy.
Koffice-kivio.png Kivio. Et programmerbart verktøy for å lage flytdiagrammer med stensiler som kan dynamisk lastes inn. Programmet er utviklet av theKompany, som tilbyr tillegsstensiler (propietære stensiler) til salgs.
Koffice-karbon.png Karbon14. Et program for å tegne i vektorer. Det inneholder et utvalg av diverse tegne- og redigeringsverktøy.
Koffice-krita.png Krita (før kalt for Krayon og KImageshop). Et bitmap bilderedigeringsprogram, hovedsakelig designet som et tegneprogram, med noen bildeprosseseringsfunksjoner.
Nuvola apps kugar.png Kugar and KChart. En rapport- og flytdiagramgenerator.
Crystal kformula.png KFormula. Et redigeringsverktøy for matematiske formler.
Koffice-kexi.png Kexi. En databasebehandlingsapplikasjon som kan minne om Microsoft Access og Filemaker. Den kan brukes til å utforme og implementere databaser, legge til og prosessere data, og utføre spørringer.

KOffice har importfiltre for noen av filformatene til andre kontorpakker. KOffice gis ut separat fra KDE-utgivelser.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Skjermbilde av KSpread