KC Boutiette

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
KC Boutiette
KC Boutiette 2006.jpg
KC Boutiette i Heerenveen i 2006
Født11. april 1970 (49 år)
Tacoma
Ektefelle Jennifer Rodriguez (ukjentukjent)
Beskjeftigelse Skøyteløper, rulleskøyteløper
Nasjonalitet USA USA

KC Boutiette (født 11. april 1970 i Tacoma, Washington) er en amerikansk skøyteløper. I mange år konkurrerte han utelukkende med rulleskøyter, men for å få muligheten til å vinne olympiske medaljer, bestemte han seg for å prøve seg på isen.

I 1993 møtte han opp i Pettit National Ice Center i Milwaukee for å prøve å kvalifisere seg til den amerikanske troppen til OL på Lillehammer i 1994. Før dette hadde ikke Boutiette noen erfaring fra hurtigløp på skøyter, men likevel klarte han å kvalifisere seg for laget i løpet av få måneder.

Boutiette har aldri vunnet noen OL-medalje, men han viste for andre inlineløpere at overgangen var fullt mulig, og flere fulgte han eksempel. Under OL 2002 i Salt Lake City tok de tidligere inlineløperne Derek Parra, Jennifer Rodriguez (tidligere gift med Boutiette) og Joey Cheek totalt fem medaljer.

Søndag den 20. november 2016 ble han den eldste skøyteløperen (drøye 46 år) som har mottatt medalje for et verdenscupløp i hurtigløp på skøyter med sin sølvmedalje i fellesstarten i Nagano, Japan, dette var en posisjon som tidligere ble holdt av tyske Claudia Pechstein som var 42 år og 294 dager. Boutiettes forrige individuelle verdenscupmedalje, en bronse, var på 10 000 meter i Heerenveen, Nederland den 28. februar i 2004, i mellomtiden har han tatt flere verdenscupmedaljer i lagtempo.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bohnert, Craig (20. november 2016). «At Age 46, KC Boutiette Becomes Oldest Speedskater Ever To Earn World Cup Medal» (amerikansk-engelsk). United States Olympic Committee. Besøkt 25. november 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Bilder