KÅKÅ kverulantkatedralen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

KÅKÅ kverulantkatedralen (ofte bare KÅKÅ) er et frittstående debatt- og litteraturhus i Stavanger med Jan Inge Reilstad som litteraturhussjef og daglig leder. KÅKÅ startet opp 11.september 2014 med det formål å legge til rette for en fysisk møteplass hvor man kunne dyrke debatt, samtale og uenighetsfellesskap[1], under mottoet: «Den gode kverulanten styrker uenighetsfellesskapet». Stiftelsen deler også ut prisen «Årets kverulant» til en person eller gruppe som har «utfordret maktperspektiv, formidlet livslyst og vært irriterende god». Styreleder er Snorre Haukali, som overtok etter Hallgeir Langeland i 2019. Stiftelsen KÅKÅ ble stiftet av Kristoffer og Signe Anne Stensrud i 2014.

Stiftelsen Kåkå kverulantkatedralen startet i 2017 den årlige økonomifestivalen KÅKÅnomics i Stavanger, som avvikles hvert år i slutten av oktober.

Arrangement[rediger | rediger kilde]

KÅKÅ kverulantkatedralen står årlig for rundt 150 til 200 arrangementer i stavangerområdet, deriblant debatter, samtaler og temauker innenfor litteratur, politikk og samfunn, ofte med et fokus på sosiokulturelle dilemma. Hovedsenen har siden 2014 vært Café Sting (Sting Nere), men det blir også arrangert ulike arrangement rundt om i fylket.

"Årets kverulant"[rediger | rediger kilde]

Årets kverulant deles ut til en person eller gruppe som har utmerket seg i samfunnsdebatten i løpet av det forrige året. Prisen deles ut i januar og har blitt utdelt siden 2014, med unntak av 2018.

Tidligere vinnere:[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om KÅKÅ». KÅKÅ kverulantkatedralen. Besøkt 20. mars 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]