KÅKÅ kverulantkatedralen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

KÅKÅ kverulantkatedralen (ofte bare KÅKÅ) er et frittstående debatt- og litteraturhus i Stavanger med Jan Inge Reilstad som litteraturhussjef og daglig leder. KÅKÅ startet opp 11.september 2014 med det formål å legge til rette for en fysisk møteplass hvor man kunne dyrke debatt, samtale og uenighetsfellesskapet[1], under mottoene: «Den gode kverulanten styrker uenighetsfellesskapet!», og «Ingen by er bedre enn sin egen offentlighet!». Stiftelsen delte tidligere også ut prisen «Årets kverulant», til en person eller gruppe som har «utfordret maktperspektiv, formidlet livslyst og vært irriterende god». Styreleder er Snorre Haukali, som overtok etter Hallgeir Langeland i 2019. Stiftelsen KÅKÅ ble stiftet av Kristoffer og Signe Anne Stensrud i 2014.

Stiftelsen KÅKÅ kverulantkatedralen startet i 2017 den årlige økonomifestivalen KÅKÅnomics i Stavanger, som foregår hvert år i slutten av oktober.

Arrangement[rediger | rediger kilde]

KÅKÅ kverulantkatedralen står årlig for rundt 150 til 200 arrangementer i Stavangerområdet, deriblant debatter, samtaler og temauker innenfor litteratur, politikk og samfunn, ofte med et fokus på sosiokulturelle dilemma. Fra 2014 til 2020 var hovedscenen til KÅKÅ i kjelleren på Café Sting (Sting Nere), fra våren 2020 på Musikstuen Påfyll i Kirkegata 36. KÅKÅ arrangerer også debatter, samtaler og andre opplysende arrangement rundt omkring i hele Rogaland fylke, først og fremst under Tour de KÅKÅnomics, som foregår i forkant av KÅKÅnomics hver høst.

«Årets kverulant»[rediger | rediger kilde]

Årets kverulant ble tidligere delt ut til en person eller gruppe som har utmerket seg i samfunnsdebatten i løpet av det forrige året. Fra og med 2020 ble den erstattet av «Kverulantkatedralens økonomipris» (også kalt «KÅKÅnomics-prisen»), som deles ut under økonomifestivalen KÅKÅnomics.

Tidligere vinnere:[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om KÅKÅ». KÅKÅ kverulantkatedralen. Arkivert fra originalen 20. mars 2020. Besøkt 20. mars 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]