Juristforeningen (Universitetet i Bergen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Juristforeningen, Universitetet i Bergen ble stiftet 26. januar 1949. Juristforeningen er den største studentorganisasjonen ved Det juridiske fakultet i Bergen med sine over 2 500 medlemmer, og organiserer de fleste sosiale og faglige arrangementer ved fakultetet. Leder for skoleåret 17/18 er Sondre Lid Riise.

Juristforeningen i Bergen har stor aktivitet, og har undergrupper fordelt på kategoriene idrett, fag og kultur.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Det øverste organ i Juristforeningen i Bergen er generalforsamlingen, som avholdes i mai og november hvert år.

Mellom generalforsamlingene er foreningsstyret det øverste vedtaksorgan. Her sitter foreningens leder og økonomiansvarlig samt sekretær, sammen med én representant fra hver av de tre gruppene idrett, fag og kultur. Kontrollutvalget har sin leder som observatør i foreningsstyret.

Arbeidsutvalget står for den daglige drift av Juristforeningen. Arbeidsutvalget består av leder, nestleder, økonomiansvarlig, markedsansvarlig, infoansvarlig og sekretær. Økonomiansvarlig, markedsansvarlig og infoansvarlig har dessuten 1 til 4 assistenter som hjelper til med den daglige driften.

Informasjonskanaler[rediger | rediger kilde]

Juristforeningen har flere informasjonskanaler. De viktigste er hjemmesiden, facebooksiden og MiSide (krever innlogging). I tillegg utgis det annenhver uke et informasjonsskriv på alle lesesalplassene ved Det Juridiske fakultet.

Aktivitet i Juristforeningen i Bergen[rediger | rediger kilde]

Undergruppestyrene driver selv en betydelig aktivitet innenfor sitt formålsbestemte virkeområde, og omfatter en svært vid aktivitet. Juristforeningen huser tradisjonelle grupper som Club Jur, Fagstyret, Force Marsjør Juzz-Band, Juridisk Skii- og Boldclub og JURAK - Juridisk Arrangementsklubb, så vel som yngre undergrupper som Juridisk Golfklubb og Juridisk Roklubb. Foreningen gir også ut tidsskriftet Injuria. Foreningen har også et av Bergens beste studentfotballag, Juridisk Fotball Club.

Juristforeningen i Bergen arrangerer i samarbeid med Juristforeningene i Oslo og Tromsø Humanitæraksjonen annethvert år, der overskuddet går til et veldedig formål.

I samarbeid med Juristforeningen i Oslo arrangeres årlig de Juridiske Vinterleker og Lovstafetten.

Foreningen har et godt samarbeid med Juristforeningen Studentidrettslag, som har ansvaret for å organisere profesjonell drift av idrettstilbudet ved Det juridiske fakultet i Bergen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]