Jumbo (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jumbo
OpphavNorges flagg Oslo
Periode19691970
SjangerRock
PlateselskapColumbia Records
Siste medlemmer
Svein Finjarn (gitar, vokal)
Leif Jensen (trommer)
Freddy Lindquist (gitar)
Tore Syvertsen (bass)

Jumbo var et norsk heavyrockband, dannet i 1969. Oppløst i 1970.

Med medlemmer fra The Beatniks og The Vanguards fikk gruppa straks status som supergruppe, og som sådan var de den tredje i rekka som bar en slik etikett i Norge, etter The Dream og Taboo. Gruppa besto av Svein Finjarn (gitar, sang) og Freddy Lindquist (gitar), begge tidligere medlemmer av The Beatniks, The New Beatnicks og The Vanguards, Tore Syvertsen (bass), fra The Beatniks, og Leif Jensen (trommer).

Dels spilte de hardrock og coverversjoner etter band som Led Zeppelin og Deep Purple, dels fleipet de med norsk pop ved å fremføre søtladne, norske tekster. De to singelplatene de rakk å gi ut viser begge stilarter. Den ene singelen «UFO» / «Wring That Neck» var hardtslående rock,[1] mens «Hjørdis» og «Ta Beina Fatt» var ment som morsomme parodier.

Jumbo backet dessuten den tidligere Vanguards-organisten Johnny Day på en solo-single, «I Want You To Be My Baby» / «Bootleg».[2] Bandet la planer om å spille inn et album da Tore Syvertsen plutselig takket for seg. Dernest gikk også Freddy Lindquist lei og sluttet i bandet. Da bandet var oppløst ble LP-en fullført av Finjarn og Jensen med ulike studiomusikere, og utgitt i 1970 under tittelen Finjarn/Jensen.

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Svein Finjarn og Tore Syvertsen tok snart opp igjen samarbeidet i et annet kortlevd band, Fresh Air.
  • Svein Finjarn og Leif Jensen gikk i 1971 sammen med de tidligere Vanguards-medlemmene Johnny Sareussen (bass) og Bjørn Nordvang (vokal), samt Håkon Graff (orgel),[3] for å starte deres gamle gruppe en gang til, nå som The New Vanguards.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ A-siden var egenkomponert, mens B-siden var en coverversjon etter Deep Purple.
  2. ^ A-siden var komponert av Day, mens B-siden var en coverversjon etter Creedence Clearwater Revival.
  3. ^ Senere erstattet av Arve Brodal.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]