Joseph Moiba

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Joseph Moiba
Født8. april 1971Rediger på Wikidata (49 år)
Beskjeftigelse PrestRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Joseph Moiba (født 8. april 1971) var sogneprest i Oppdal. Han er opprinnelig fra Sierra Leone og er utdannet fra Sierra Leone Theological Hall i Freetown, hvor han fikk sitt Higher Certificate of Proficiency in Pastoral Studies (HCPS) i 1997.

Joseph Moiba kom til Norge i 1999, og tok en cand.mag.-grad og deretter en mastergrad i kristendom ved NTNU. Han er dessuten cand.teol. fra Universitetet i Oslo. 2. pinsedag 2006 tiltrådte han som sogneprest i Oppdal og ble med det historisk som den første faste ansatte sogneprest med afrikansk bakgrunn i Norge. Han har PhD fra Storbritannia fra University of Wales Trinity Saint David, og har åpnet en høyskole som heter Bo Community College i sitt hjemland. Han har også jobbet som Associte Vice president for Research ved Cuttington Universitet i Liberia og jobber nå som Lecturer ved United Methodist University i Freetown. Dr Joseph Moiba er også Suprintendent Minister og Synod Secretary for Bo/Kenema district for Metodist kirken i Sierra Leone.

Hans Tese for Dotorgraden er «RELIGION AND PEACEMAKING IN SIERRA LEONE» som nå er publisert. Han har skrevet mye for eksampel:

  • The Son of Man Again: The Two Main School of Thought and Their use of Source to defend Their positions;
  • Conflict and peace in Sierra Leone, the Role of the Council of Churches and the Inter Religious Council;
  • The Moiba Guide to Writing and Publishing for Academic work;
  • Religion as a peacemaking resource,
  • etc

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]