Joseph Lydon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Joseph Lydon
Født2. februar 1878
Swinford
Død19. august 1937 (59 år)
St. Louis
Beskjeftigelse Fotballspiller, bokser
Nasjonalitet USA

Joseph Patrick Lydon (født 2. februar 1878 i County MayoIrland, død 19. august 1937) var en amerikansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1904 i St. Louis.

Lydon vant en olympisk sølvmedalje i fotball under OL 1904 i St. Louis. Han var med på det amerikanske laget Christian Brothers College som kom på andreplass i fotballturneringen bak det canadiske laget Galt Football Club. Christian Brothers tapte første kampen med 0-7 til det canadiske laget som også vant også over det andre amerikanske laget, St. Rose Parish, med 4-0 og ble olympiske mestere i fotball.

De amerikanske lagene Christian Brothers College og St. Rose Parish spilte siden tre kamper innen de kunne kåre en sølvvinner. De to første kampene endte 0-0 og den tredje kampen vant Christian Brothers College med 2-0. Det var kun tre lag som deltok i fotballturneringen som ble gjennomført 16. til 23. november 1904. Lydon var midtbanespiller og spilte alle fire kampene.

Lydon deltok også i boksing, han tapte til sin landsmann Harry Spanger i semifinalen som siden vant finalen og ble olympisk mester i weltervekt.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]