Jorunn Sundgot-Borgen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jorunn Sundgot-Borgen
Født18. mars 1961 (58 år)
Utdannet ved Arizona State University, Norges idrettshøgskole
Beskjeftigelse Professor
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Norges forskningsråds formidlingspris (2013)

Jorunn Sundgot-Borgen (født 18. mars 1961) er professor ved Seksjon for idrettsmedisinske fag, Norges idrettshøgskole. Hun er spesialist på ernæring, kosthold, spiseforstyrrelser og vektproblemer. Hun tok mastergrad ved Arizona State University i 1985 og doktorgrad ved Norges idrettshøgskole i 1993.

Sundgot-Borgen ble første gang knyttet til Norges Idrettsforbund (Olympiatoppen) som konsulent ved det olympiske treningssenteret i 1994.Hun sa i januar 2008 opp sin stilling i Olympia-toppen, men kom senere tilbake til jobben som leder for ernæringsavdelingen i Olympiatoppen. Høsten 2008 sa hun opp stillingen fordi hun mente at toppidretten ikke tok jobben med spiseforstyrrelser på alvor.

Ifølge en undersøkelse i Morgenbladet i 2008, var hun i Norges nest mest siterte kvinnelige professor i media. Sundgot-Borgen er en etterspurt foredragsholder. Sommeren 2012 mottok Sundgot-Borgen en pris i ACSM for sin forskning på Den Kvinnelige Triaden, og i 2013 ble hun tildelt Norges forskningsråds formidlingspris.

Sundgot-Borgen sitter som fagekspert i tre forskjellige IOC-kommisjoner i Lausanne.

Sundgot-Borgen er bosatt i Bærum.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]