John S. Jamtli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
John S. Jamtli
John S. Jamtli 2014.png
Født24. april 1982Rediger på Wikidata (38 år)
Mo i RanaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Illustratør, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

John Sigvart Jamtli (født 24. april 1982 i Mo i Rana) er en norsk illustratør og tegneserieskaper. Han har utgitt tegneseriene DASS (2016), Sabotør (2018) og Sabotør: Operasjon Muskedunder (2019). Han har og illustrert tegneseriealbumet Anunnaki (2009), Norges Ninjakommandør (2019) og Magnus Carlsen og sjakkmorderen (2020).

Han er en selvutdannet illustratør som arbeider med film, videospill, illustrasjon og tegneserier.[1]

Han har vært involvert i by:Larm-prosjektet «Nisjelandet»[2], Øyafestivalen og Rød Snø festivalen.

Han hadde en kort karriere som videojournalist i TV Nordland og TV Adressa der han jobbet med innslag og egne serier, Ukas Tricktip og Extrem Livsstil.

Han har blant annet jobbet med filmene Død snø, Hansel and Gretel: Witch Hunters og Kommandør Treholt og Ninjatroppen.

Anunnaki er en science-fiction-tegneserie skrevet av Håvard S. Johansen, og ble lansert under Øyafestivalen i 2009. Utgitt av Egmont serieforlaget AS.[3][4]

Tegneserieboken DASS skildrer Petter Dass, i den rollen som svartebokprest som mange sagn legger opp til. Den er et samarbeid med Vegard A. Skogmo og en rekke andre illustratører og tegneserieskapere. Utgitt av kickasscomics den 06.06.2016 på Petter Dass dagene i Alstahaug, Helgeland.

Sabotør er en røverhistorie fra andre verdenskrig der fokuset ligger på Osvald-gruppen og deres aksjoner. Tegneserien er også innom Falstad fangeleir, slaget om Narvik og Victoria terrasse. Tegneserien er tegnet i Fransk/ Belgisk tegnestil og gitt ut av Cappelen Damm 9. april 2018. Sabotør ble nominert til fire forskjellige litteraturpriser i 2018-2019.

Norges Ninjakommandør er en tegneserie skrevet av Aleksander Kirkwood Brown (kjent fra Donald, Edward Rubikon bøkene og Askeladden filmene) og illustrert av Jamtli. Den tar for seg Arne Treholts eventyr som Norges første og eneste Ninja under den kalde krigen. Norges Ninjakommandør er utgitt av Cappelen Damm 2019.

Sabotør: Operasjon Muskedunder er en historisk tegneserie som omhandler Operasjon Muskedunder som skjedde i 1942 i Glomfjord Nordland. Tegneserien illustrerer operasjonen fra Sverre Granlunds side.[trenger referanse]

John S. Jamtli ble tildelt Pondus-prisen 2019, for tegneserien "Sabotør" og "Sabotør: Operasjon Muskedunder".

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ comixology.com
  2. ^ Rapport «NISJELANDET» Utgitt av Stiftelsen by:Larm desember 2007
  3. ^ Anunnaki? Hva i all verden?; osloby.no, 16.2.2009
  4. ^ Ranværing lanserer tegneserie; nrk.no, 10.8.2009

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]