Jimmy Cobb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jimmy Cobb
Jimmy Cobb.jpg
Født20. januar 1929 (90 år)
Washington D.C.
Beskjeftigelse Trommeslager, jazzmusiker
Nasjonalitet USA

Jimmy Cobb (født 20. januar 1929 i Washington D.C.) er en amerikansk jazztrommeslager som blant annet er kjent for samarbeidet med Miles Davis, John Coltrane og Cannonball Adderley i 1950 og -60-årene.

Cobb begynte karrieren i Washington D.C., hvor han spilte med blant andre Billie Holiday og Pearl Bailey. I 1950 var han med på sin første plateinnspilling med saksofonisten Earl Bostic. Senere spilte han med artister som Dinah Washington, Clark Terry og Cannonball Adderly, før ham kom med i Miles Davis sin kvintett i 1957. Høydepunktet i karrieren kom med Davis-innspillingen Kind of Blue i 1959, som regnes som et av de store mesterverkene innen jazzen (andre kjente plater han var med på er Sketches of Spain, Someday My Prince will Come og Porgy and Bess).

I 1964 sluttet Cobb hos Miles, men rytmeseksjonen fra sekstetten holdt sammen, under navnet «Wynton Kelly Trio». Bandet, som i tillegg til Cobb besto av Wynton Kellypiano og Paul Chambersbass, holdt på til slutten av 1960-årene, og de laget flere plater både som trio og sammen med andre artister.

Etter trioen ble oppløst, spilte Cobb med Sarah Vaughan i ni år. I tillegg jobbet han freelance med ulike artister, noe han har fortsatt med siden. I den senere tiden har Cobb også hatt sitt eget band i New York, under navnet «Cobb’s Mob».

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]