Jimmy Cobb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jimmy Cobb
Jimmy Cobb.jpg
Født20. januar 1929[1][2] (90 år)
Washington D.C.
Beskjeftigelse Trommeslager, jazzmusiker
Nasjonalitet USA

Jimmy Cobb (født 20. januar 1929 i Washington D.C.) er en amerikansk jazztrommeslager som blant annet er kjent for samarbeidet med Miles Davis, John Coltrane og Cannonball Adderley i 1950 og -60-årene.

Cobb begynte karrieren i Washington D.C., hvor han spilte med blant andre Billie Holiday og Pearl Bailey. I 1950 var han med på sin første plateinnspilling med saksofonisten Earl Bostic. Senere spilte han med artister som Dinah Washington, Clark Terry og Cannonball Adderly, før ham kom med i Miles Davis sin kvintett i 1957. Høydepunktet i karrieren kom med Davis-innspillingen Kind of Blue i 1959, som regnes som et av de store mesterverkene innen jazzen (andre kjente plater han var med på er Sketches of Spain, Someday My Prince will Come og Porgy and Bess).

I 1964 sluttet Cobb hos Miles, men rytmeseksjonen fra sekstetten holdt sammen, under navnet «Wynton Kelly Trio». Bandet, som i tillegg til Cobb besto av Wynton Kellypiano og Paul Chambersbass, holdt på til slutten av 1960-årene, og de laget flere plater både som trio og sammen med andre artister.

Etter trioen ble oppløst, spilte Cobb med Sarah Vaughan i ni år. I tillegg jobbet han freelance med ulike artister, noe han har fortsatt med siden. I den senere tiden har Cobb også hatt sitt eget band i New York, under navnet «Cobb’s Mob».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 30. apr. 2014
  2. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Jimmy Cobb, 252311

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]