Jessy Dixon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jessy Dixon
Født12. mars 1938Rediger på Wikidata
San Antonio
Død26. sep. 2011[1]Rediger på Wikidata (73 år)
Chicago
BeskjeftigelseMusiker, sanger, pianist Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA

Jessy Dixon (født 12. mars 1938 i San Antonio i Texas, død 26. september 2011 i Chicago) var en amerikansk gospelsanger, sangforfatter og pianist. Han hadde stor suksess, noe som blant annet ble vist gjennom sju Grammypris-nominasjoner i løpet av karrieren og dessuten gjennom samarbeidet med artister som Paul Simon, Andrae Crouch og Bill Gaither. Han skrev sanger for Amy Grant, Natalie Cole, Cher og Diana Ross.

Alt fra han var liten, studerte han klassisk piano. Som tenåring ble han med i Refuge Church of Our Lord Jesus Christ. Han fikk et stipend til å gå på et lokalt katolsk college, men sluttet der for å bli musiker, og alt som 17-åring reiste han som sanger til svarte menigheter i California, Texas og Louisiana. I 1957 ble han oppdaget av den kjente Chicagobaserte gospelmusikeren pastor James Cleveland, som ba ham flytte til Chicago. Der ble han pianist og sanger i Clevelands gruppe The Original Chimes, noe som han senere omtalte som å ta en universitetseksamen i blues og gospelmusikk. Midt på 1960-tallet begynte han å komponere for Thompson Community Singers, noen av hans tidlige sanger har blitt standardsanger i gospelmusikk, blant andre Sit at His Feet and Be Blessed og I Love to Praise His Name.

I 1970-årene samarbeidet han og bandet Jessy Dixon Singers med Paul Simon, det resulterte i to plater som solgte over en million eksemplarer hver. Men det var gospelsanger han var, han ga ut 18 album mellom 1964 og 2006 — fem av dem solgte til gull — og han turnerte over hele verden. Blant annet holdt han over 500 konserter i Norge. De siste årene var han aktiv i Gaither Homecoming og deltok på en rekke av konsertene som ble tatt opp på video og DVD.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ articles.chicagotribune.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]