Jessica Brown Findlay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jessica Brown Findlay
Født14. september 1989 (30 år)
Cookham
Utdannet ved Central Saint Martins College of Arts and Design
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia
Aktive år2009
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Jessica Brown Findlay (født 14. september 1989) er en engelsk skuespiller fra Cookham, Berkshire, England. Hun er mest kjent for å spille Lady Sybil Crawley i ITVs serie Downton Abbey og Emelia Conan-Doyle i den britiske filmen Albatross.

Brown Findlay er datteren av en lærerassistent og en økonomisk rådgiver. Hun trente med The National Youth Ballet and the Associates of the Royal Ballet. Da hun var 15 ble hun invitert til å danse med The Kirov at the Royal Opera House for en sommersesong.

Hun gikk på Furze Platt Senior School i Maidenhead. Ved avlagt eksamen ble hun akseptert til en rekke ballettskoler, men valgte å gå på Arts Educational School, på grunn av A-level-kursene. Hun gikk på skolen i to år og i sitt andre år gikk hun gjennom tre operasjoner i anklene, den siste gikk galt. Etter dette ble hun fortalt at hun aldri kunne danse igjen. Hun har sagt at hun alltid har tenkt på en karriere som skuespiller, men hadde aldri mulighet til å prøve. Etter oppmuntring fra en kunstlærer fullførte hun utdanningen sin på Arts Educational School, og et kurs i kunst på Central St. Martin’s. Mens hun var der, tok hun skuespiller-kurs.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]