Jed Simon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jed Simon
Jed Simon live 2012.jpg
Født24. feb. 1964Rediger på Wikidata (58 år)
VictoriaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Gitarist, sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet CanadaRediger på Wikidata

Jed Simon (født 1964 i Victoria, British Columbia) er en canadisk gitarist. Han fikk oppmerksomhet i metal-miljøet med sitt tredje speed metal-band Armoros, som ble dannet i 1985. Armoros ble oppløst i 1989 etter 2 suksessfulle demo'er og et album.

Hans neste band var Caustic Thought, og det var her hans karrière med Byron Stroud begynte. Jed Simon gjorde tre demo'er med Caustic Thought, og da han forlot bandet ga han jobben til Devin Townsend. Etter Caustic Thought arbeidet han en kort stund med Devin Townsend på hans Noisescapes-prosjekt, før Townsend dro til Los Angeles for å spille med Steve Vai. I 1995 spurte Townsend Jed Simon om å bli med på hans siste prosjekt, Strapping Young Lad (SYL), and han har vært med i dette bandet hele tiden siden da. Han bidro med noen gitarspor på Heavy as a Really Heavy Thing og opptrådte også live med SYL på album-turnéen, og er også med på videoen for «S.Y.L.» fra det albumet.

I 1996 ble han med Front Line Assembly (FLA) på deres Hard Wired-turné som turnégitarist (og også perkusjonist på Plasticity and Gun f.eks.). Turnéen resulterte i et konsertalbum og en video som ble utgitt som Live Wired (1996). Etter dette returnerte han til SYL, som oppnådde enda større suksess med deres andre album, City (1997).

Da Front Line Assembly dro på Re-Wind-turnéen sist i 1998 var Jed ombord igjen. I 1999 bidro han også med gitarer på FLA's studioalbum Implode. Hans siste turné med FLA var Implosion-turnéen våren 1999. I 2000 arbeidet han på Devin Townsend's Physicist-prosjekt, som bestod av alle fire medlemmene i SYL, men ble betraktet som «for lett» av Townsend til å være et SYL-album.

Siden 2000 har Jed Simon vært opptatt med plateinnspillinger og turnéer for Strapping Young Lad mesteparten av tiden. I 2002 utga SYL sitt selvtitulerte album Strapping Young Lad, i 2005 utkom Alien, og deres siste innspilling, The New Black, ble utgitt 11. juli 2006. Foruten SYL er han også gitarist i Zimmer's Hole, som også har Byron Stroud fra SYL i besetningen. Zimmer's Hole har utgitt to studioalbum: Bound by Fire (1997, gjenutgitt i 2003) og Legion of Flames. Hans nyeste prosjekt er Tenet, hvis første utgivelse, Sovereign, skal utgis på Century Media på sensommeren 2007. Sovereign ble skrevet av Jed Simon i løpet av de siste årene. Han spiller selv gitar, bass og vokal, Glen Alvelais (Forbidden, Testament, LD50) på første-gitar og Gene Hoglan på trommer.

Jed Simon bor nå i Philadelphia med sin kone og sønn, og deres to katter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Mal:Strapping Young Lad Mal:Devin Townsend