Jean Martell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jean Martell
Jean Martell (1694–1753).jpg
Født13. mars 1694Rediger på Wikidata
JerseyRediger på Wikidata
Død23. jan. 1753Rediger på Wikidata (58 år)
CognacRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Gründer, handelsmannRediger på Wikidata

Jean Martell (født 1694Jersey, død 1753) er grunnleggeren av konjakkhuset Martell.

Han var egentlig født på kanaløya Jersey, var nest yngst av 8 søsken, og flyttet til Frankrike i 1715 for å drive med konjakk, og starte som negociant. Dette året markerer starten på konjakkhuset Martell. Hans far var også navigatør og handelsmann, så han hadde lært mye om handel før han reiste. Han var flittig og energisk, og var kjent for personlig å overvåke all lossing av konjakk.

I begynnelsen handlet han med ulike varer, både konjakk, vin, kull, ull, stoffer og mel. Men konjakk var hovedproduktet. Imidlertid gikk han tidlig konkurs, men kom seg raskt på bena igjen.

I 1726 giftet han seg med sin første kone, som kom fra en konjakkfamilie. Hun het Jeanne Brunet. Hun døde ung, og da giftet han seg på ny, og nok en gang fant han en kone fra en konjakkfamilie. Hun het Rachel Lallemand. Året var 1737.

Etter hans død i 1753 overtok Rachel Lallemand og hans to sønner, Jean og Frédéric driften av gården. De overtok en blomstrende forretning, og Martell er den dag i dag et av de største konjakkhusene.