Jean Baden Dubois

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jean Baden Dubois
BeskjeftigelseHandelsskolekandidat Rediger på Wikidata

Jean Baden Dubois er en haitisk økonom og ingeniør, som siden desember 2015 har vært sentralbanksjef i Haitis sentralbank.[1]

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Dubois har en Bachelor of science-grad innen anlegg (Civil Engineering) fra Université d'État d'Haïti i Port-au-Prince, og en Master of Science-grad innen industrifag (Industrial Engineering)

Yrkeserfaring[rediger | rediger kilde]

Fra 1989 til 1990 jobbet han for Estee Bedding Co i Chicago som konsulent. Deretter begynte han å jobbe i Citibank NA i Port-au-Prince på Haïti, som assisterende leder (Assistant Manager) fra 1990 til 1995. Han ble ansatt i Haitis sentralbank i 1995, som administativ direktør. Der hadde han bl.a. ansvar for personalpolitikk (HR), IT-avdelingen, informasjon og samfunnskontakt (PR) og regnskap, og han ledet sentralbankens overgang fra manuelle rutiner til automatiserte rutiner og IT-systemer. Fra 1999 til 2001 var han fortsatt ansatt i sentralbanken, men jobbet han sammen med Haitis økonomi- og finansminister, med anskaffelse av et nytt datasystem, samt utvikling av en teknologiinvesteringsplan for de neste fem årene.

Fra 2001 til 2012 var han direktør for informasjon og teknologi i sentralbanken, og fra 2011 til 2015 var han sentralbankens administrerende direktør. Ved siden av hans stillinger i sentralbanken var han også professor ved University of Notre Dame i Port-au-Prince fra 2009 til 2011.

Da Charles Castel gikk av som sentralbanksjef i november 2015 ble Dubois utnevnt til ny sentralbanksjef, og overtok stillingen i desember 2015.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]