Jason Day

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jason Day
Født12. nov. 1987Rediger på Wikidata (36 år)
Beaudesert
BeskjeftigelseGolfspiller (2006–) Rediger på Wikidata
Utdannet vedKooralbyn International School
NasjonalitetAustralia
USA
SportGolf
Høyde182 centimeter

Jason Day (født 12. november 1987) er en australsk profesjonell golfspillerPGA-touren.

Day ble profesjonell i 2006, og fikk snart spille på PGA-touren takket være sponsorinvitasjoner. Han klarte cuten i fem av sine seks første turneringer, og i en av disse fikk han en ellevteplass. Likevel klarte han ikke å få spilleretter på PGA-touren for 2007-sesongen gjennom PGAs kvalifiseringsskole, men måtte nøye seg med spill på den mindre lukrative Nationwide Tour. På denne touren vant han Legend Financial Group Classic, og ble den yngste vinner på noen av PGAs tourer noensinne. Han endte høyt nok på pengelisten til å få spillerett på PGA-touren i 2008.

2008 ble en dårlig sesong, der han endte på 127.-plass på pengelisten, og fikk med det kun begrenset spillerett for 2009. Denne sesongen ga en annenplass i Puerto Rico, han klatret til 69.-plass på pengelisten, og han fikk full spillerett i 2010.

Den første seieren på PGA-touren kom i 2010, da han vant HP Byron Nelson Championship. I løpet av sesongen ble det også en delt 10.-plass i PGA Championship.

Hans gode spill i major-turneringer fortsatte i 2011, med annenplasser både i Masters (delt) og US Open.

I 2015 vant Day sin første major-turnering, PGA-mesterskapet, på Whistling Straits i Wisconsin.[1][2] Senere samme år ble han verdensener for første gang i karrieren, etter å ha vunnet BMW Championship.[3]

Meritter[rediger | rediger kilde]

Seire på PGA-touren[rediger | rediger kilde]

Seire på Nationwide Tour[rediger | rediger kilde]

  • 2007 Legend Financial Group Classic

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]