Jan Procházka

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Jan Prochazka»)
Jan Procházka
Født11. sep. 1984Rediger på Wikidata (39 år)
Praha
BeskjeftigelseOrienteringsløper, ekspertkommentator Rediger på Wikidata
NasjonalitetTsjekkia
SportOrientering
Klubb(er)Finlands flagg Kalevan Rasti

Tidligere:

Sveriges flagg Stora Tuna IK

Medaljeoversikt
Konkurrerte for Tsjekkia Tsjekkias flagg
Orientering
Seire sammenlagt i Verdenscupen: 0
Verdenscupseire, enkeltløp: 0
(én fjerdeplass)
Verdensmesterskap
Gull2012 Sveits’ flagg LausanneStafett
Junior-VM
Bronse2004 Polens flagg GdyniaStafett

Jan Procházka (født 11. september 1984 i Praha) er en tsjekkisk orienteringsløper som konkurrerer for den finske orienteringsklubben Kalevan Rasti. Han løper for det tsjekkiske landslaget og er verdensmester i stafett.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Procházka har gjennom flere sesonger vært en del av den internasjonale orienteringseliten. Han slet likevel lenge med å oppnå de helt store resultatene i VM. 7.-plassen fra sprinten på hjemmebane i tsjekkiske Olomouc er stadig hans beste individuelle VM-plassering.

I VM i sveitsiske Lausanne hadde Tsjekkia et godt lag. De var langt i fra favoritter, men etter gode etapper av Tomas Dlabaja og Jan Šedivý kunne Procházka løpe ut på sin sisteetappe med kontakt med teten. Tsjekkeren lå klokt i ryggen på Norge og Sverige, og la inn et voldsomt rykk da løperne nærmet seg mål. Procházka løp enkelt i fra Norges Olav Lundanes og Sveriges Anders Holmberg og kunne løpe alene til mål og juble for et overraskende tsjekkisk VM-gull. Han han var med på laget til Kalevan Rasti som gikk til topps i Jukola i 2013. Procházka løp da den femte etappen og var en del av den råsterke avslutningstrioen til Kalevan Rasti; Jan Procházka, Fabian Hertner og Thierry Gueorgiou.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]