Jan Ingar Thon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For andre med samme etternavn, se Thon
Jan Ingar Thon
Jan Ingar Thon 2.jpg
Født29. okt. 1968Rediger på Wikidata (53 år)
AskimRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Jan Ingar Thon (født 29. oktober 1968 i Askim) er en norsk arkeolog, forfatter, journalist og foredragsholder. Thon er utdannet arkeolog fra Universitetet i Oslo og Det norske institutt i Roma med masteroppgaven «Romas hedenske templer i kristen Middelalder.»[1]

Thon har arbeidet som journalist for tidsskrifter som Alle menn, Kriminaljournalen, Levende historie, All verdens historie og Dagbladet. I perioden 2016 til 2019 var Thon hovedansvarlig for det populærhistoriske stoffet i Dagbladet Pluss. 2019 til 2020 arbeidet Thon som reportasjeleder med ansvar for kriminal- og rettsstoff i Vesterålen Online i Sortland.[2] I dag er Thon frilanser for blant andre Aftenposten historie og Vi menn.

Jan Ingar Thon har publisert en rekke artikler og bøker om religions- og kulturhistorie, bl.a. om Antikrist-legenden, den engelske ritualmagikeren Aleister Crowley, varulver og en rekke andre temaer.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Varulver : blodtørstige menneskedyr og hårete filmhelter (2006)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Thon, Jan Ingar (2017). «Romas hedenske templer i kristen middelalder. Det kristne Romas tolkning og gjenbruk av hedensk fortid i perioden 400 til 800 e.Kr.». Besøkt 25. november 2020. 
  2. ^ Lindebø, Kristine (5. februar 2019). «VOL utvider og satser på krim. Jan Ingar Thon blir krimreporter på fulltid». journalisten.no (norsk). Besøkt 25. november 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]