James Beard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

James Andrew Beard (født 5. mai 1903, død av hjertesvikt 21. januar 1985 i New York City) var en amerikansk kokk og forfatter av flere kokebøker.

I en alder av tre år, ble Beard sengeliggende med et alvorlig tilfelle av malaria. Denne sykdommen ga ham tid til å spise og nyte mat tilberedt av hans mor og hennes kinesiske medhjelper som han fikk en lidenskap for kinesisk kultur fra. James Beard er mest kjent for å ha brakt fransk matlaging til de amerikanske midtre og øvre klasser på 1950-tallet. Han var med-forfatter av minst tjue bøker og tallrike tidsskrifter. I 1955 etablerte han The James Beard Cooking School, der han lærte bort matlaging over de neste 30 årene. Beard var en av de første som opptrådte i et matlaging-program på amerikansk TV. Han døde i januar 1985 og hans kropp ble kremert, og hans aske ble spredt over stranden i Gearhart i Oregon, hvor han tilbrakte sommeren som barn.

forfatterstubbDenne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.