James Beard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
James Beard
James Beard.jpg
Født5. mai 1903
Portland
Død21. januar 1985 (81 år)
New York
Utdannet ved Reed College
Beskjeftigelse Kjøkkensjef, faglitterær forfatter
Nasjonalitet USA

James Andrew Beard (født 5. mai 1903, død av hjertesvikt 21. januar 1985 i New York City) var en amerikansk kokk og forfatter av flere kokebøker.

I en alder av tre år, ble Beard sengeliggende med et alvorlig tilfelle av malaria. Denne sykdommen ga ham tid til å spise og nyte mat tilberedt av hans mor og hennes kinesiske medhjelper som han fikk en lidenskap for kinesisk kultur fra. James Beard er mest kjent for å ha brakt fransk matlaging til de amerikanske midtre og øvre klasser på 1950-tallet. Han var med-forfatter av minst tjue bøker og tallrike tidsskrifter. I 1955 etablerte han The James Beard Cooking School, der han lærte bort matlaging over de neste 30 årene. Beard var en av de første som opptrådte i et matlaging-program på amerikansk TV. Han døde i januar 1985 og hans kropp ble kremert, og hans aske ble spredt over stranden i Gearhart i Oregon, hvor han tilbrakte sommeren som barn.

forfatterstubbDenne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.