James Beard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
James Beard
Født5. mai 1903[1][2]Rediger på Wikidata
Portland
Død21. jan. 1985Rediger på Wikidata (81 år)
New York
BeskjeftigelseKjøkkensjef, skribent Rediger på Wikidata
Utdannet vedReed College
Washington High School
NasjonalitetUSA

James Andrew Beard (født 5. mai 1903, død av hjertesvikt 21. januar 1985 i New York City) var en amerikansk kokk og forfatter av flere kokebøker.

I en alder av tre år, ble Beard sengeliggende med et alvorlig tilfelle av malaria. Denne sykdommen ga ham tid til å spise og nyte mat tilberedt av hans mor og hennes kinesiske medhjelper som han fikk en lidenskap for kinesisk kultur fra. James Beard er mest kjent for å ha brakt fransk matlaging til de amerikanske midtre og øvre klasser på 1950-tallet. Han var med-forfatter av minst tjue bøker og tallrike tidsskrifter. I 1955 etablerte han The James Beard Cooking School, der han lærte bort matlaging over de neste 30 årene. Beard var en av de første som opptrådte i et matlaging-program på amerikansk TV. Han døde i januar 1985 og hans kropp ble kremert, og hans aske ble spredt over stranden i Gearhart i Oregon, hvor han tilbrakte sommeren som barn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/James-Beard, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w64t73c5, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]