Jaime Vallvé

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Jaime Vallvé (født 1928 i Spania, død 15. oktober 2000 i Danmark) var en spansk-dansk tegneserietegner som er mest kjent for å bidratt til den nordiske Fantomet-produksjonen.

Jaime Vallvé flyttet til Danmark på slutten av 1950-tallet. Han ble tilknyttet tegneseriesyndikatet P. I. B. og tegnet tegneserieadapsjoner av kjente romaner som De tre musketerer, Ivanhoe, Greven av Monte Cristo. Han tegnet også detektivserien Eddie, etter manus av Jørgen Sonnergaard (utgitt i Agent X9 i Norge).

I 1971 begynte han å jobbe for den svenske Fantomet-produksjonen. Gjennom 1970- 80- og 90-tallet tegnet han til sammen 116 Fantomet-historier. Vallvé var en populær tegner og er kanskje mest kjent for sine historiske Fantomet-eventyr. Vallvés tegnestil kjennetegnes av bevisst bruk av svart/hvite kontraster og brede penselstrøk.

Vallvé har også tegnet den historiske eventyrserien Johan Vilde etter manus av Janne Lundström. Serien er utgitt i fire album.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

tegneseriestubbDenne tegneserierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.