Hopp til innhold

Jai Ho

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jai Ho
Generell informasjon
SjangerAction
Utgivelsesår2014
Prod.landIndia
Lengde2 t. 15 min.
SpråkHindi
Bak kamera
RegiSohail Khan
ProdusentSohail Khan
Sunil Lulla
MusikkSajid-Wajid
Foran kamera
MedvirkendeSalman Khan
Tabu
Daisy Shah
Danny Denzongpa
Annen informasjon
BudsjettUSD 11 millioner
TotalomsetningUSD 31 millioner
Prod.selskapSohail Khan Productions
Premiere24. januar 2014
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Jai Ho er en indisk actionfilm fra 2014 regissert av Sohail Khan og produsert av Sohail Khan og Sunil Lulla. Hovedrollene spilles av Salman Khan, Tabu (Salman Khans søster) og debutanten Daisy Shah.

Jai Agnihotri er en tidligere offiser som forsøker å hjelpe innbyggere og bekjempe kriminelle. Han var major i den indiske hæren, men ble suspendert etter at han ignorerte ordre fra sine overordnede om å redde en gruppe barn fra terrorister. Etter denne hendelsen flyttet Jai sammen med sin mor og søster Geeta. En dag klarer ikke Jai å hjelpe Suman, en fysisk funksjonshemmet jente, til å en undersøkelse når hennes bror Rohan ble sittende fast i trafikken. En deprimert Suman begår deretter selvmord.

Jai blir veldig forstyrret av denne hendelsen. Med Sumans dødsfall i tankene, skaper Jai et system som han håper skal oppmuntre innbyggerne til å hjelpe hverandre. Hver dag skal innbyggerne hjelpe tre personer. Disse tre personene skal i sin tur hjelpe tre andre personer, og så videre. Jai håper at dette nettverket skal fremme vennlighet, og en følelse av fellesskap blant innbyggerne. Systemet hans møter imidlertid en rekke utfordringer.

Ved en anledning, for en av sine daglige gode gjerninger, mister Jai temperamentet og slår ned en rik mann som hadde skadd en tigger. Som hevn sender den rike mannen noen for å kidnappe Jais søster Geeta og vennen Rinky. Jai klarer å redde Geeta og Rinky, men skader en av kidnapperne i prosessen, som tilfeldigvis kjenner et medlem av den lovgivende forsamling i India ved navn Patil, svigersønn til Indias innenriksminister Dashrath Singh og hans politisk mektige familie.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]
  • Salman Khan
  • Tabu
  • Daisy Shah
  • Danny Denzongpa
  • Nadira Babbar

Filmmusikken ble komponert av Sajid-Wajid, Devi Sri Prasad og Amal Malik. Filmen har 6 sanger og 3 remix; tilsammen 9.[1]

Sporliste
Tittel Lengde
«Baaki Sab First Class Hai» 4:04
«Tere Naina Maar Hi Daalenge» 5:00
«Photocopy» 4:36
«Tumko To Aana Hi Tha» 4:13
«Love You Till The End (House Mix)» 3:56
«Naacho Re» 2:27
«Jai Jai Jai Jai Ho» 3:20
«Photocopy (Remix)» 3:53
«Baaki Sab First Class Hai (Remix)» 2:47

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Wajid confirmed on Twitter a song sung by Himesh Reshammiya». Wajid Twitter. Besøkt 3. oktober 2013. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata