Jaehoon Ahn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jaehoon Ahn
Født13. mai 1941Rediger på Wikidata
Død1. juni 2011[1][2]Rediger på Wikidata (70 år)
Beskjeftigelse JournalistRediger på Wikidata
Utdannet ved Seoul National UniversityRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Jaehoon Ahn (født 13. mai 1941 i Pyongyang, Nord-Korea, død 1. juni 2011 i USA) var en nordkoreansk-amerikansk journalist.

Ahn flyktet sammen med sin familie fra deres hjem i Pyongyang, hvor hans familie hadde bodd i flere generasjoner, til Sør-Korea i løpet av en natt da Ahn var fem år gammel i håp om å unnslippe kommunismen. I 1960 mottok Ahn en bachelorgrad fra Seoul National University. Ahn pensjonerte seg fra Radio Free Asia i 2007. Ahn arbeidet som undersøkende journalist for Washington Post i USA i mer enn tjuefem år, frem til 1996. Han var også med på opprettelsen av radiostasjonen Radio Free Asia i Korea som ble grunnlagt i 1997. Ahn ansatte også de første journalistene for denne radiostasjonen kort tid etter grunnleggelsen.

Ahn satt også som styremedlem i amerikanske komiteen som kjempet for menneskerettigheter i Nord- Korea. Jaehoon Ahn døde av komplikasjoner fra et blødende sår ved et sykehus i Virginia Beach i den amerikanske delstaten Virginia, den 1. juni 2011, i en alder av 70 år. Ahn etterlot seg sin kone, Soonhoon Lee Ahn, som han hadde vært gift med i 42 år, to døtre, Soomie Lee Ahn og Yoomie Lee Ahn, fire søstre og en bror, samt tre barnebarn. Hans far hadde avgått med døden i juni 1997.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Prabook, Prabook ID 1676472[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.washingtonpost.com[Hentet fra Wikidata]