J. Cole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
J. Cole
J. Cole (DJ Zeke cropped out).jpg
Født28. januar 1985 (33 år)
Frankfurt am Main
Utdannet ved St. John's University
Beskjeftigelse Rapper, plateprodusent, låtskriver, sanger
Nasjonalitet USA
Sjangerhiphop
Aktive år
PlateselskapRoc Nation, Columbia Records, Dreamville Records
Nettstedhttp://www.jcolemusic.com

Jermaine Lamarr Cole (født 28. januar 1985), bedre kjent under artistnavnet J. Cole, er en amerikansk rapper og produsent fra Fayetteville i Nord-Carolina. Han er[når?] signert til plateselskapet Roc Nation, eid av Jay-Z.

Debutalbumet hans, Cole World: The Sideline Story, debuterte på førsteplass på Billboard Hot 200 og solgte mer enn 218 000 kopier i sin første uke. Born Sinner, hans andre album, ble sluppet 18. Juni 2013. Albumet inneholdt mange andre artister som Kendrick Lamar og flere, men bare J. Cole rappet på selve albumet. Hans tredje album, 2014 Forest Hills Drive, ble sluppet 9. Desember 2014. J. Cole har tre offisielle mixtapes i tillegg til de tre albumene sine; The comeup kom ut i 2007, The Warmup i 2009 og Friday Night Lights i 2010. The Warmup og Friday Night Lights er av mange fans sett på som klassikere, og Cole har selv nevnt at han angrer på å ikke slippe ut FNL som et album og ikke som en mixtape.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.