Jürgen Schumann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jürgen Schumann
Født29. april 1940
Colditz
Død16. oktober 1977 (37 år)
Aden
Beskjeftigelse Flyger
NasjonalitetTyskland
Utmerkelser Verdienstkreuz 1. Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Verdienstkreuz 1. Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland

Jürgen Schumann (født 29. april 1940 i Colditz i Tyskland, død 16. oktober 1977 i Aden i Jemen) var en tysk pilot. Han var kaptein for «Landshut» da det ble kapret i 1977, og ble drept av kaprerne.

Schumann begynte sin flyverkarriere i Luftwaffe, hvor han var tilknyttet jagerbombeskradronen i Jever. Etter militærtjenesten fikk han jobb i Lufthansa.

Under kapringen av Landshut klarte han å gi myndighetene informasjon om antallet flykaprere. Under en mellomlanding på grunn av drivstoffmangel i Aden ble han myrdet. Schumann hadde fått lov å forlate flyet for å inspirere hjulene, men ble borte lenger enn planlagt. Trolig ble han tatt i forvaring av myndighetene i Jemen for en tid, men dette fikk han aldri forklart for kaprerne som straks etter at han vendte tilbake til flyet skjøt ham i hodet i flyets midtgang.

Bygningen til Lufthansas flyverskole i Bremen er oppkalt etter ham. Det samme er en gate i hjembyen Babenhausen og en grunnskole i Hochtaunus samt en gate i byen Landshut, som flyet var oppkalt etter.