Jürgen Schumann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Jürgen Schumann (født 29. april 1940 i Colditz i Tyskland, død 16. oktober 1977 i Aden i Jemen) var en tysk pilot. Han var kaptein for «Landshut» da det ble kapret i 1977, og ble drept av kaprerne.

Schumann begynte sin flyverkarriere i Luftwaffe, hvor han var tilknyttet jagerbombeskradronen i Jever. Etter militærtjenesten fikk han jobb i Lufthansa.

Under kapringen av Landshut klarte han å gi myndighetene informasjon om antallet flykaprere. Under en mellomlanding på grunn av drivstoffmangel i Aden ble han myrdet. Schumann hadde fått lov å forlate flyet for å inspirere hjulene, men ble borte lenger enn planlagt. Trolig ble han tatt i forvaring av myndighetene i Jemen for en tid, men dette fikk han aldri forklart for kaprerne som straks etter at han vendte tilbake til flyet skjøt ham i hodet i flyets midtgang.

Bygningen til Lufthansas flyverskole i Bremen er oppkalt etter ham. Det samme er en gate i hjembyen Babenhausen og en grunnskole i Hochtaunus samt en gate i byen Landshut, som flyet var oppkalt etter.