It Ain’t Necessarily So

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «It Ain't Necessarily So»)

«It Ain't Necessarily So» er en sang med musikk skrevet av George Gershwin og tekst av Irte Gershwin. Sangen kommer fra Gershwin-operaen Porgy and Bess (1935) hvor han blir fremført av rollefiguren Sportin' Life, en dophandler som uttrykker tvil om flere av utsagnene i Bibelen.

Sportin' Life har blitt spilt av John W. Bubbles i operaen, Cab Calloway på scenen og av Sammy Davis junior i en film fra 1959.

Sangen er spilt inn mange ganger i moderne tid. I 1965 ble den en stor hit i 1965 med sangeren Normie Rowe og i 1965 den med på debutalbumet til The Moody Blues, The Magnificent Moodies. «It Ain't Necessarily So» ble også spilt av The Honeycombs og Bronski Beat i 1984, Cher i 1994 og Jamie Cullum i 2002. Aretha Franklin og Bobby Darin spilte den inn på albumet That's All i 1959. Aretha Franklin spilte også inn sangen for sitt album Aretha (med the Ray Bryant Combo). En versjon av sangen er spilt inn av Sting og Brian Wilson spilte sangen i 2010 for albumet Brian Wilson Reimagines Gershwin.